Hyundai CEO'su Jaewook Oh, geçtiğimiz cuma günü açılan Samsun 2. Otoshow Fuarı'na katıldı.

Kamer Otomotiv standını ziyaret eden Oh'u, Hyundai Assan Genel Müdür Yardımcısı Öncü Karaoğlan, Hyundai Assan Karadeniz Bölge Müdürü Berkay Dinçerler, Kamer Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Apaydın, Kamer Otomotiv Satış Müdürü Başar Emre Kavuncu ve Kamer Otomotiv Halkla İlişkiler Müdürü Oğuz Kolbaşı karşıladı.

SAMSUN BÖLGESİNİN LİDERİ


İlk olarak fuarı gezen Hyundai CEO'su Jaewook Oh, Kamer Otomotiv yetkililerinden fuar ve stantla ilgili bilgiler aldı. Fuarla ilgili gözlemlerini paylaşan Oh, "Uçaktan iner inmez fuara geldik. Bu nedenle Samsun'la ilgili çok fazla gözlem yapabilecek fırsatım olmadı. Fakat bu bölgenin lider bir bölge olduğunu ve ekonomik çevresine önemli bir katkısı olduğunu algılayabiliyorum. Otomotiv distribütörleri tarafından oluşturulan bu fuarın başlangıç noktası Samsun. Aynı zamanda tüm otomotiv profesyonellerinin Samsun'u ne kadar potansiyel bir bölge olarak algıladıklarını gösteriyor. Bunun bir nedeni de Samsun Bayimiz Kamer Otomotiv'i ne kadar lider bir bayi olduğunu görmeleridir. Dışarıdan bayimizin ne kadar iyi bir performansa sahip olduğu görülüyor. Bunu ben de hem ekonomiye katkısından hem de müşterilere verdikleri güvenden anlayabiliyorum. Dolayısıyla bütün otomotiv profesyonelleri buraya bakarken bunun farkına vararak bakıyorlar" diye konuştu.

ENDÜSTRİ BÜYÜRSE FABRİKA AÇARIZ
Samsun'da bir otomobil fabrikası açmak gibi bir düşünceleri olup olmadığı yönündeki soru üzerine Oh, "Şu anda İzmit'te bir fabrikamız var. İzmit pazarımızın kapasitesi Türkiye'nin taleplerini karşılayacak düzeyde. Hali hazırdaki endüstri büyürse, yaklaşık olarak 2 katına çıkarsa o zaman kesinlikle yeni bir fabrika açma ihtiyacımız olur. Özetle pazar büyürse yeni bir fabrika açma düşüncesini değerlendirmeye alırız" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU