Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklığoğlu'nun ev sahipliğinde dün Ankara'da yapılan ve Başbakan Binali Yıldırım ile bazı bakanların da katıldığı 9. Ticaret ve Sanayi Şurası'nda sorunlar ve çözüm önerileri dile getirildi. TOBB'ye bağlı oda ve borsaların meclis ile yönetim kurulu başkanlarının da katıldığı şurada Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu söz aldı.

Köleoğlu, fındık fiyatlarındaki dalgalanmanın Türkiye'nin pazar payını riske ettiğini ifade ederek, devletin fındık konusunda bazı düzenlemeler yapması gerektiğini ifade etti.

Şükrü Güngör Köleoğlu, önceliği yörenin iki önemli tarımsal ürünü fındık ve çaya vererek şunları söyledi:

'Çay Kanunu acilen çıkarılmalı, kaçak çay girişi önlenmeli ve temel gıda maddesi olan bu üründe KDV yüzde 1'e indirilmelidir. Fındıkta yaşanan üretim azalması ve buna bağlı olarak fiyatlardaki aşırı dalgalanmalar pazar payımızı tehdit etmektedir. İstikrarlı bir üretim için Devlet mutlaka bazı düzenlemeler yapmalıdır. Türk fındığının geleceğini üretim bazında tehdit eden külleme hastalığı ile top yekün mücadeleye acilen başlanmalıdır.'