2015-2016 tiyatro sezonunda Tiyatro Amisos tarafından Kültür Bakanlığı'nın da desteklediği ve Samsun Gazi Sahnesi'nde dünya prömiyerini yapan "Neye Niyet Kime Kısmet" adlı tiyatro oyunu, Devlet Tiyatroları'nın genel repertuvarına girmeyi başardı.

Oyunun yazar ve yönetmeni Cumhur Kocaoğlu, oyunun Devlet Tiyatroları genel repertuvarına girmesinin gurur verici olduğu kadar, Samsun için de iyi bir kazanım olduğunu söyledi.

YÖNETİCİLERE TEŞEKKÜR


"Bugüne kadar tiyatro ve radyo alanlarında aldığım ödüllerle iyi işler yaptığımı düşünüyordum ama bu haber mutluluğumu iki kat arttırdı" diyen Kocaoğlu, şunları söyledi: "Elbette çalıştığım Haber Medya Grubu'nun bundaki payı asla yadsınamaz. Değerli yöneticilerimiz, başta başkanımız sayın Adnan Ölmez olmak üzere sayın Ahmet Şenocak ve sayın Necdet Uzun, sanat ve sanatçıya desteklerini her fırsatta gösterdiler. Bu destekler içerisinde Haber Medya Grubu'nun KATİB 4. Tiyatro Köyü'ne, Medicana Hastanesi'nin ise 'Harikalar Anahtarı' adlı çocuk oyununa sponsor olması, yönetim kurulu ve tüm çalışanlarımızın oyunlara bizzat iştirak etmeleri zaten onların sanata ve sanatçıya ne kadar destek verdiklerinin de açık bir ispatıdır."

SANAT BİZLER İÇİN ÖNEMLİ
Sanatın kendileri açısından önemine değinen Kocaoğlu, "Haber Medya Grubu olarak yayınlarımızda Samsun'un sanat ve iş nabzını tutarken, kendi üzerimize düşen sanata desteği de mümkün olduğunca yerine getirmeye çalışıyoruz. Örneğin; Haber Radyo'da benim sunduğum 'Akşam Hikayeleri' ve Kaan Ali Kolcuoğlu'nun sunduğu 'Dönence' programları yayın hayatlarına başladıkları günden bugüne sayısız şair, yazar, tiyatrocu ve müzisyen ağırladı. Sanat bizler için hep önemli oldu" dedi.

ÖNEMLİ İŞLER YAPILIYOR
Tiyatro adına Samsun'da önemli işler yapıldığını da söyleyen Kocaoğlu, "Artık oyunlar kadar Samsunlu yazarlar da kendi oyunlarını sahnelemeye başladı. Oldukça da başarılılar. Senelerdir yazdığı oyunlarla bize öncülük yapan Murat Can Kibiroğlu, geçen yılın başarılı oyunlarından Beyaz Atlı Prens'in yazarı Berceste Akgün, Yunus Emre oyununun yazarı Murat Güleç, gibi isimler var. Ayrıca İstanbul'da harikulade işlere imza atan Samsunlu oyuncular Ünal Yeter, Aykut İspir, birçok diziye müzik yapan Oğuz Akün, görüntü yönetmeni ve fotoğraf sanatçısı Uğur Kurt ve daha birçok değerli isim var. Ben kendi adıma bu şehirde olmaktan ve bu şehir için sanat yapmaktan çok ama çok mutluyum. Yazıp yönettiğim 'Neye Niyet Kime Kısmet' adlı tiyatro oyununun, devlet tiyatroları genel repertuvarına girmeyi başarması zaten ne kadar doğru bir yolda gittiğimin hem takdiri hem kılavuzudur. Bu oyunun ortaya çıkmasında desteklerini esirgemeyen ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU