Samsun ve İstanbul'dan yoğun katılımın gerçekleştiği açılışta renkli anlar yaşandı. Açılışa katılan Bakan Kılıç, "İnşallah bu birlikteliğimiz hem tüm Türkiye'ye örnek olur hem de Samsunumuzdaki bu olumlu havayı geleceğe taşırız' dedi.

Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF), bu yıl 9.'su düzenlenen Samsun Tanıtım Günleri açılış törenini büyük bir coşkuyla gerçekleştirdi. İstanbul Maltepe Miting Alanı'nda mehteran gösterisiyle başlayan açılışa, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, MHP Grup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, İstanbul Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Samsunspor Başkanı Erkut Tutu, SAMKON Başkanı Sezgin Gümüş, SADEF Başkanı Yıldıray Baş, Samsun sivil toplum örgütleri başkanları ve hemşehri dernekleri başkanları katıldı.

SAMSUN'UN GELECEĞİ İÇİN

Protokolün açılış kurdelesi hep birlikte kesmelerinden sonra konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ''SADEF'in her organizasyonunda olduğu gibi bu organizasyonunda da tüm farklı branşlarda, farklı iş alanlarında farklı siyasi partiler altında çalışan siyasileri bir araya getirdi. Tanıtım Günleri'nin Samsunumuz için, Samsun'un geleceği için ve Samsun'a nasıl bir katkı verilebilir noktasında bir araya gelerek istişarelerde bulundukları bir platform olacağını düşünüyorum. Bizim her zaman söylediğimiz bir sözümüz var: Nerede olursanız olun Samsun'u unutmayın'' ifadelerini kullandı.

KÖKLERİNİZİ YAŞATIN

Samsun'a yapacakları katkıyı Türkiye'nin neresinde olurlarsa olsunlar değerlendireceklerinin altını çizen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 'Diyoruz ki 'Nerede olursanız olun, Samsun'u unutmayın' ve gelin Samsun'da, baba ocağınızda, icabında mahallenizde veyahut da farklı bir yerde, akrabalarınıza destek olarak Samsun'daki köklerinizi yaşatın. Biz, şunu çok iyi bilmemiz lazım. Gerçekten Meclis'te de Samsun söz konusu olduğu zaman bizim aramızda, milletvekilleri arasında herhangi bir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin bir konu olduğunda bir araya gelip her ucundan birimiz tutuyoruz. Bu geçmişte de böyleydi, inşallah gelecekte de böyle olacak. Samsun'a bir değeri kazandırmanın, gerekiyorsa yatırımın, sosyal anlamda bir faaliyetin, sportif anlamda bir faaliyetin kazandırılması konusunda el ele kol kola beraberce yürüyoruz, birbirimize destek oluyoruz. Bu da inşallah hem tüm Türkiye'ye örnek olur hem de Samsunumuzdaki bu olumlu havayı geleceğe taşırız' şeklinde konuştu.

HABERAKS TV'YE TEŞEKKÜR

İstanbul'daki atmosferi Samsunlularla paylaşmaktan mutlululuk duyduğunu kaydeden Samsun Valisi İbrahim Şahin ise, ''Samsunumuzun yerel televizyonu Haberaks TVnin de buradan canlı yayın yapması çok güzel tüm ekibe teşekkür ediyorum. Samsun'un yalnızca il merkezi değil köyleri, ilçeleri de birbirinden güzel. Çok kötü bir geleneğimiz var. Eski köy evlerini yıkıyoruz yerine betonarme bir kat, iki kat, üç kat binalar yapıyoruz. Bu silüeti bozuyor. Biz kendimiz farklı tarz ev modeli yaptırdık ve bunların projelerini de o tarz ev yapmak isteyenlere bedava veriyoruz" diye konuştu.

Açılışın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile 9. Samsun Tanıtım Günleri yetkilileri stantları gezdi.

Üç gün sürecek Samsun Tanıtım Günleri'nde stantlarda sunumlar gerçekleştirilecek. 24 Ekim'e kadar Samsun'un örf, adet, renkleri ve turizmi gibi değişik yöndeki özellikler tanıtılacağı tanıtım günlerinde Samsun'un değerleri olan Yıldıray Çınar, Neyzen Teyfik, Yaşar Doğu ve Ali Fuat Başgil de anılacak.

Nur OK