Anıtpark Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene; Samsun Valisi İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı P. Alb. Sedat Bulut, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, adli ve mülki erkan, parti il başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, Vali İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın anıta çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenler çaldı ve herkes saygı duruşunda bulundu. Parklarda oturanlar ayağa kalktı, yolda yürüyenler durdu, yoldaki araçlarda bulunan vatandaşlar araçlarından inerek Atatürk için 2 dakika saygı duruşunda bulundular. Daha sonra Anıt Şeref Defteri'ni imzalayan Vali Şahin, Atatürk'ü rahmet ve şükran ile andı.

Anıtta düzenlenen programın ardından Atatürk Kültür Merkezi Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde 'Atatürk Fotoğrafları Sergisi' protokol tarafından gezildi. Daha sonra AKM Büyük Salon'da saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, "Atatürk ve Milli İrade" konulu konuşma yaptı. Samsun Devlet Opera ve Balesi Korosu tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkılar konseri verildi.

Tören, Samsun Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu, Gençlik Orkestrası ve İlkadım Güzel Sanatlar Lisesi'nin konseriyle sona erdi.