Mersin Büyükşehir Belediyesi'de adı değiştirilen okulun, okul yolu ile bahçesinde asfalt ve peyzaj çalışması yaparak okulu eğitim, öğretimine hazır hale getirdi.
15 Temmuz gecesi FETÖ üyeleri tarafından milli iradeye karşı yapılan darbenin ardından çıkartılan kanun hükmünde kararname ile millet adına Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen özel okulun adı 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu olarak değiştirildi. Yapılan devir sonrasında okul içerisinde yapılan tadilatlar kapsamında okul bahçesi ve okul yolları Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından asfaltlanırken, okul bahçesinin peyzaj düzenlemesi de Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yapıldı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, FETÖ'nün 15 Temmuz darbesinin Türk demokrasisine yapılan menfur bir saldırı olduğunun altını çizerek, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin demokrasi ve milli iradenin Mersin'deki merkezi olduğunu vurguladı. 15 Temmuz sonrası millet adına el konulan okullarda yapılan çalışmaların milletin evlatları için yapıldığına dikkat çeken Kocamaz, 'Çocuklarımızın daha iyi şartlar altında eğitim alabilmesi için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Milli irade düşmanlarının imkanlarına millet adına el konularak çok doğru bir karar verilmiştir. Şimdi bize düşen görev ise çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim alabilmesi için ne gerekiyorsa yapmaktır. 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu öğrencilerimize ve eğitim camiasına hayırlı olsun' dedi.
15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Burcu Taflan ise okul öğrencileri ve veliler adına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a teşekkür etti.

15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu’nun yolu ve bahçesi asfaltlandı