Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez'in önerisi sonrası uygulamaya geçirilen ve hem üniversitenin hem işadamlarının hem de öğrencilerin kazanacağı "3K Projesi" kapsamında Haber Medya Grubu'na ziyarette bulundu.

OMÜ-Haber Medya işbirliği

OMÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Ahmet Oktan ve Yrd. Doç. Dr. Sinan Kaya, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Araştırma Görevlisi Gülten Arslantürk, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Uzmanı Tülin Al Sahli ile fakültenin Gazetecilik Bölümü, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri, Haber Medya Grubu'nu ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

BİLGİ ALDILAR
Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak, Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, Haberaks TV Genel Yayın Koordinatörü Fatih Korkmaz, Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Okan Aralan, Haber Medya Haberler Müdürü Erdem Erol, Haberaks TV Programlar Koordinatörü Sinan Sallabaş, Haber Radyo Genel Yayın Yönetmeni Cumhur Kocaoğlu, Haber Medya Spor Müdür Vekili Selçuk Kaya, Haber Gazetesi İnternet Haber Müdürü Onur Nurdemir öğrencilere, Haber Gazetesi, Haberaks TV, Haber Radyo, Haberhayat Dergisi ve Habergazetesi.com.tr hakkında bilgi verdi.

ÇALIŞMALARA BAŞLADIK
Öğrencilere birçok sektörde yer alan grubun faaliyetlerini anlatan Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez'in önerisiyle başlatılan "3K Projesi" ile gelişmeler sonucunda gelinen süreçte, teori ve pratik arasındaki ilişkinin kazandıracağı sinerji ile yararlı bir projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Şenocak, "Değerli hocalarımızla daha önce yaptığımız toplantıda, OMÜ İletişim Fakültesi ile Haber medya Grubu arasında 3 K Projesi'nin önemini ortaya koyduk. Bu proje ile öğrenciler, üniversite ve medya grubumuz, hatta diğer basın kuruluşları da kazanacak.
Gazetesi, televizyonu, radyosu, dergisi ve internet sitesiyle Haber Medya Grubu, adeta bir pratik okuludur. Deneyimli kadromuz, genç kardeşlerimiz için de bir fırsattır. 3K projesi, bir anlamda da öğrencilerin öğrenimlerini yaparken, harçlıklarını kazanabilecekleri bir proje olduğu için Türkiye genelinde de örnek oluşturacaktır" diye konuştu.

UZUN, BAŞARILAR DİLEDİ
Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, 27 Kasım 2005'te Haber gazetesi ile başlayan kurumsallaşmayı anlattı. Uzun, şunları kaydetti:

"Adnan Bey, Ahmet Bey ve ben, gazetenin kuruluşunda verdiğimiz ve bugüne kadar koruduğumuz ilkelerden taviz vermeden internet sitesi, radyo, dergi ve en son olarak televizyon kanalını kurduk. Türkiye'nin en önemli bölgesel medya grubu olarak, sorumluluklarımızın devam ettiğini biliyoruz. Tüm bu mecralar, insan olmadan büyümüyor. O yüzden 3 K Projesi'ni önemsiyoruz. İnşallah, önümüzdeki süreçte birlikte çalışacağımız arkadaşlarımız sizlerin arasından çıkar."

HABER, BİR FIRSAT
Haber Medya Grubu'nun farklı medya türlerini aynı çatı altında buluşturan büyük bir kompleks olduğunu belirten OMÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Rektör Danışmanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, "Biz öğrencilerimize hep şunu söylüyoruz. İletişim fakültelerinde uygulamalar, olmazsa olmazdır. Haber Medya, bölgenin önde gelen bir medya kuruluşu. Bu kuruluş öğrencilerimiz için iyi bir fırsattır. Öğrencilerimizin medya alanında aynı çatı altında pratik kazanacakları çalışmalar, onların eğitiminde önemli olacaktır. 3 K Projesi'ni bu yüzden projenin tüm paydaşları için bir kazanç görüyoruz"
dedi.

TEŞEKKÜR ETTİLER
Daha sonra öğrenciler Haber Medya Grubu'nun çalışma ofislerini gezdi. Öğrenciler, Haber Medya Grubu'nu çok beğendiklerini ifade ederek, bu proje kapsamında böyle bir fırsatı yaratan öğretim üyeleri ve Haber Medya yöneticilerine teşekkür etti..

Dilber BAHADIR