2013 yılında kurulan OMÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi 3. yılının ilk mezunlarını verdi. 50 ülkeden 300 öğrencinin eğitim gördüğü Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nden bu yıl ilk dönemde 18 öğrenci mezun oldu. Mezuniyet töreni Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Mezuniyet törenine OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sevilhan Mennan ve Prof. Dr. Şenol Eren, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, OMÜ Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Doç. Dr. Nalan Kızıltan, OMÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yakup Poyraz, öğretim görevlileri ve çok sayıda uluslararası öğrenci katıldı. Programda açılış konuşması yapan OMÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yakup Poyraz, ' 'Dünya Dili Türkçe' sloganıyla yola çıkan Adriyatik'ten Çin Seddi'ne, Güney Afrika'dan Orta Asya steplerine kadar 50'den fazla ülkenin vatandaşlarını öğrenci olarak misafir eden merkezimiz hem üniversitemiz hem Türkiyemiz adına önemli bir işlevi yerine getirmektedir. Geçen yıl 150 olan öğrenci sayımız bu yıl 300'ü aşmıştır. Öğrencilerimiz sayıları 15-20 arası değişen 15 adet modern derslikte eğitim-öğretim görmektedirler. Öğretimimiz haftalık 30 saat üzerinden 4 temel dil becerisini geliştirmek üzerine kurgulamıştır' dedi.
MENNAN: 'OMÜ TÜRKÇE ARTIK BİR MARKADIR'
OMÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin bir aile olduğunu ve bu ailenin bir parçası olduğu için de son derece mutlu olduğunu belirten OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, 'OMÜ Türkçe'de arkadaşlarımız gerçekten çok özverili çalışıyor ve öğrencileri için her türlü fedakarlıkta bulunuyorlar. Böyle olduğu müddetçe öğrenci mevcudu katlanarak artacaktır. OMÜ Türkçe artık bir markadır. Rüştünü ispatlamıştır. Buradaki aile ortamıyla bunu sağlamıştır. Bunu sadece sayılarla değil bütün geri dönüşümlerle sağlamıştır' diye konuştu.
Konuşmaların ardından 'Aşık Obalı' mahlasıyla tanınan Mustafa Bilir'in sazı eşliğinde uluslararası öğrenciler Türkçe şarkılar söyleyerek ve çeşitli gösterilerde bulunarak mezuniyetlerini kutladılar. Mezun olan öğrencilere OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sevilhan Mennan ve Prof. Dr. Şenol Eren tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. Takdim töreninde söz alan OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Eren ise Suriye'de yaşanan olumsuzluklara ithafen kısa bir dörtlük okudu. Ardından hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle program sona erdi.