Saz çalıp türkü söyleyen Boz, "Tekerlekli sandalyeye mahkum olduğumda hayatım kararmıştı. Ama saz kursuna başladıktan sonra hayata bakış açım değişti" dedi


Samsun'da 2011 yılında çalıştığı inşaatta düşme sonucu omuriliği kırılan ve 2 yıl tedavi görmesine rağmen felç kalan evli 1 çocuk babası 38 yaşındaki Burhan Boz, Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi'nde saz çalmayı öğrenerek ve türküler söyleyerek yaşama tutundu.

KOLAY BİR ŞEY DEĞİL
Başından geçenleri ve dernekle ilgili tanışma sürecini anlatan Boz şunları söyledi:
"2011 yılında çalıştığım inşaatta ikinci kattan düştüm. Ameliyatlar ve tedaviler 2 yıl sürdü ve sonuç olarak omurilik felci olarak kaldım. Kolay bir şey değil. O yaşa kadar geziyorsun koşuyorsun, ama bir anda başına bir iş geliyor ve ondan sonraki hayatın farklı oluyor. Hiç alışık olmadığınız bir düzen. Çok sıkıntılı bir süreç. Allah kimsenin başına vermesin. Ailem çok destek oldu. Benim çevremde böyle engelli olan yoktu. Ben hemen bunun araştırmasına girdim. Bu durumda olanlar ne yapıyor diye. Araştırdım ve Türkiye Sakatlar Derneği'ni buldum."

HER ŞEYİ UNUTUYORUM
Burada kursa katıldığını ve saz çalmayı öğrendiğini kaydeden Boz şunları anlattı:
"Sazı elime aldığım zaman hiçbir şey düşünemiyorum. Dünyadan kopuyorum. Psikolojik olarak rahatlıyorum. Saz çalarken ayak lazım değil. Ben yürüyemiyorum. Bana saz çalarken el lazım. Ellerim çalışıyor, işte o eller çalışırken o ayağa ihtiyaç duymadığın için ayaklarını, yürüyememeni o anda unutuyorsun. O an sağlık problemlerimi unutuyorum."