Samsunlu bestekarlar Şahin Çangal ve Kemal Olguncan ile söz yazarları Refa Ateş, Güler Turan ve Saniye Olguncan'ın eserleri, '2. Altın Nota Beste Yarışması'nın ön elemesinde ilk 10'a girme başarısını gösterdi.

TANITIM TOPLANTISI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği '2. Altın Nota Beste Yarışması'nın ön elemesi gerçekleştirildi. Eleme turunda ilk 10'a giren Besteciler ve Söz Yazarları Antalya Atan Park Otel'de yapılan bir tanıtım toplantısı ile duyuruldu.

333 ESER KATILDI

Proje Koordinatörü Şafaknur Yalçın yaptığı açıklamada, "Bu sene ikincisini düzenlediğimiz Altın Nota (NOTALYA) Beste Yarışması ön eleme jürisi finale kalan 10 eseri belirledi. Bu yarışmamız hem jürisi hem de şartnamesi ile Türkiye'de bir ilke imza attı. Son 15 yılda yapılmış olan bu tür beste yarışmalarında en az 3 kez dereceye girmiş olan bestekarlarımız, şartnamemiz gereği yarışmamıza katılmamıştır. Bu sene 333 eser kayıtlara geçmiş olup, yapılan ön inceleme sonucu 10 eserimiz tespit edilmiştir" dedi.

10 ESER FİNALDE

Konuşmaların ardından Ali Şenozan, Bilge Özen, Erdinç Çelikkol, Mustafa Coşkun, Şafak Nur Yalçın ve Turhan Taşan'dan oluşan Ön Eleme Jürisi, finale kalan 10 eseri şu şekilde açıkladı: Ömrümüz Geçip Gitmiş. Bestekar: Aziz Zafer Tekin, Söz Yazarı: Aziz Zafer Tekin (Hicaz), Yıllar Var Ki Yüreğimde. Bestekar: Tahsin Çolak, Söz Yazarı: Tahsin Çolak (Mahur), Başka Bir Şey İstemezdim. Bestekar: Kemal Külah, Söz Yazarı: Hamza Demirdağ (Rast), Yoluna Gönlümü Serdim. Bestekar: Kemal Olguncan, Söz Yazarı: Saniye Olguncan. (Hicaz), Sen Yoksun Yanımda; Bestekar: Şahin Çangal, Söz Yazarı: Refa Ateş. (Hüzzam), Neyleyim Ben Yandı Canım. Bestekar: Korkut Samancı, Söz Yazarı: Güler Turan (Kürdili Hicazkar), Gitmek İçin Karar Verdiysen. Bestekar: Y. Türker Atik, Söz Yazarı:Turan Atasever. (Muhayyer Kürdi), Bembeyaz Gel. Bestekar: Cengizhan Sönmez, Söz Yazarı: Hüseyin Balkan (Hicaz), Özlemişim Ben. Bestekar: Ahmet Doğanay, Söz Yazarı: Ahmet Doğanay, (Kürdili Hicazkar), Kaybolmuş Bin yıl Gibi. Bestekar: Hilmi Gök, Söz Yazarı: Mehmet Ali Keleş, (Muhayyer Kürdi).

Yarışma finalinin 11 Mart 2017 tarihinde Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda yapalacağı açıklandı. Saat 20.00'de başlayacak olan yarışmayı, TRT'nin canlı olarak yayınlayacağı kaydedildi.