Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, altın piyasasında alımın durduğunu ve yastık altında biriktirilen altınların hızla bozdurulduğunu ifade ederek, ''Vatandaş altın bozdurup, kredi kartı borcu ödüyor'' diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET DE HAREKETLENDİRMEDİ
Son haftalarda altına olan talebin satın alma değil bozdurma yönünde gerçektiğini kaydeden Özman, ''2015 yılındaki zor geçen ekonomik şartlardan dolayı, artık insanlar bırakın tüketimi, yatırım için en ufak bir küpe, yüzük bile alamaz duruma geldi. Asgari ücrete ve emekliye verilen zamlar piyasayı çok da fazla hareketlendirmedi. Çünkü vatandaşın öyle çok birikmiş borcu var ki, gelen para kuyumculardan içeri girmedi. Şu anda zor günler için yastık altında saklanan altınlar da hızlı biçimde piyasaya giriyor. İnsanlar artık, altınlarını bozdurup ev, araba gibi yatırımlara yöneliyor ya da büyük bir kısmı ile kredi kartı borçlarını ödüyor'' ifadelerini kullandı.

14 ŞUBAT İÇİN İYİMSER DEĞİLİZ
14 Şubat sevgililer günü için beklentileri olduğunu ifade eden Özman, ''Ama çok iyimser de değiliz. 14 Şubat altın piyasasını cüzi miktarda hareketlendirecektir belki ama vatandaşın bu kadar borcunun olduğu, geçim sıkıntısı olduğu dönemde sevdiklerini mutlu etmek için altın alabileceklerini kanaatinde değiliz. Son günlerde altın fiyatı da beklenmedik şekilde 110 liraya ulaştı. Bu fiyatlarla vatandaşın alım yapması çok zor. Altın bozdurma miktarının ilerleyen dönemlerde de yoğun olacağını tahmin ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU