Samsun Haber - Samsun'da Ruslarla yapılan bir savaşta üzelerine gelen top mermisi sebebiyle şehit düştükleri rivayet edilen İsa Baba ve 39 arkadaşının mezarlarının bulunduğu türbeye yönelik kimliği belirsiz kişi veya kişilerce saldırı düzenlendi.

Samsun'un İlkadım İlçesi, Cedit Mahallesi'nde bulunan İsa Baba Türbesi ve Şehitliği'ne yönelik yapılan saldırıda 11 mezar zarar gördü. Henüz nedeni belirlenemeyen saldırı hakkında türbe imamı Halil Akgül, "Böyle mübarek bir günde bu saldırıyı gerçekleştiren kişileri şiddetle kınıyorum" dedi.

İSA BABA KİMDİR?

Gerçek adının İsa İbni Muhammed olduğu belirtilen ve halk arasında İsa Baba olarak anılan kişinin türbesi ve arkadaşlarının olduğu şehit mezarlığı Samsun'un Cedit Mahallesi'nde bulunuyor. Ruslarla yapılan bir savaşta denizden gelen top mermisini gören İsa Baba ellerini kaldırıp dua edince, mermilerin havada yön değiştirerek fırlatılan gemiye isabet ettiği ve gemiyi batırdığına inanılıyor.

VATANDAŞLARDAN SERT TEPKİ

Savaş sırasında beklenmeyen bir top mermisi sebebiyle İsa Baba ve 39 arkadaşının şehit düştüğüne inanılan türbe ve şehitlik vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Aynı zamanda bu türbede yapılan tüm duaların kabul olduğu iddia edilirken vatandaşlar bu saldırıyı gerçekleştiren kişi veye kişilere tepki gösterdi.

SALDIRININ SEBEBİ HIRSIZLIK OLABİLİR

Türbede imam olarak görev yapan Akgül'ün ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri gelirken, sadece sağlam mezar taşlarının çıkartılmış olması 'hırsızlık' amaçlı düzenlenmiş bir saldırı olabileceği konusunda şüphe uyandırıyor.

OLAY YERİNDE GÜVENLİK KAMERASI

Türbe imamı Akgül tarafından daha önce bu tarz bir saldırı olmadığı belirtilen türbenin çeşitli yerlerinde güvenlik kamerası bulunduğu öğrenildi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından güvenlik kamerası görüntülerine el konulurken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Tayfur KARA