Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesine bağlı Reşatbey Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, cuma namazı için Merkez Sabanca Camii'ne gelen bir kişi abdest almak için şadırvana geçti. Bu sırada vatandaş, yanına gelin kişinin belinde silah, boynunda ise kablo olduğunu gördü. Vatandaş hemen polisi arayarak camide şüpheli bir şahıs olduğunu söyleyerek eşkalini verdi. Haber merkezi hemen camiye çok sayıda ekip sevk ederek, giden ekiplerin de çelik yelek ve uzun namlulu silahlı olması talimatını verdi. Talimata uyarak camiye gelen polisler çevrede eşkale uyan zanlıyı arama çalışması başlattı. Caminin bütün giriş çıkışlarını kontrol eden polis, zanlıya ulaşamayınca namaz kılan cemaati camiden çıkarmayı düşündü. Bir taraftan da ihbarcı vatandaşı arayan ancak ulaşamayan polis, caminin içine girerek eşkale benzer şahsı kontrol etti.

Polis olduğu ortaya çıktı
Cuma namazı bitince polis bu kez tek tek bütün çıkışlardan geçen şahısların eşkale uyup uymadığına baktı. Polis, eşkale uyan bir kişiyi görüp durdurdu. Ekipler, polis olduğunu söyleyen şahsın kimliğini kontrol etti. Şahsın kimliğinden de polis olduğu belirledi. Şahsın, polis olduğu için silah taşıdığı, boynunda ise cevşen olduğundan onun ipini vatandaşın kablo zannettiği ortaya çıktı.
İhbarın asılsız olduğu ortaya çıkmamasının ardından camide alının güvenlik önlemleri sona erdi.

Camide canlı bomba çıkmıştı
Bu arada, 1 Temmuz 2016 tarihinde Merkez Sabancı Camii'nde 33 yaşındaki Mahmut Kılıçarslan, yine cuma namazı sırasında cuma hutbesi okunduğu sırada canlı bomba olduğunu söyleyerek paniğine neden olmuş ve cami cemaati tarafından linç edilmek üzereyken polis tarafından kurtarılmıştı. Yapılan çalışmada ise zanlının üzerinden az etkili boru tipi bomba çıkmıştı. Zanlı tutuklanmış daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Şahıs, polisin yaptığı bir DEAŞ operasyonunda da gözaltına alınmıştı.

Camideki şüpheli şahıs polis çıktı