2018'DE ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Maliye Bakanı Naci Ağbal, asgari ücretin hiçbir şekilde bin 404 liranın altına düşmeyeceğini belirtmişti. Buna göre GVK Geçici 87'nci madde ile sadece kendisi için asgari geçim indirimi hesaplanan asgari ücretlilere ödenen 1.404,06 TL net ücretin altında kalanlara, bu tutar ile 2017 yılı Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ilişkin aylık hesaplanan net ücreti arasındaki fark tutarı, ücretlinin asgari geçim indirimine ayrıca ilave edilecek. Sonuç olarak Eylül ayından itibaren Torba kanun yasalaşacağı tarihe kadar asgari ücret 1.404,06 liranın altında kalacak. Ücret bordroları mevcut gelir vergisi dilimlerine ve AGİ hesaplamasına göre yapılacak.

ASGERİ ÜCRET ARALIK AYININ İLK HAFTASU BELİRLENECEK

Asgari ücretin 2018'de ne kadar olacağı ile ilgili görüşmeler Aralık ayının ilk haftasında başlayacak ve işçi ve işveren temsilcileri talep ve görüşlerini sunacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu başkanlığında toplanacak komisyonda, işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil edecek. İşçi temsilcisi olarak toplantıya katılan Türk-İş; işçinin net yaşam maliyeti ve yıl sonu enflasyon oranlarını gündeme getirirken; TİSK ise, devletin işverenlerine kişi başı olarak verdiği aylık 100 lira desteğin devamını talep edecek.

BAKAN SARIEROĞLU'NDAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari maaş ve vergi dilimine girmesi konusunda daha önce yapılan çalışmalardan da bahseden Bakan, asgari ücretin ülkemiz açısından da hassas bir konu olduğunu bildirdiği açıklamasında, 'Başbakanımızın asgari ücret tespit edildiği zaman yılbaşında zaten bir açıklaması vardı. 'Asgari ücretli kardeşlerimiz ocak ayında ne alıyorsa aralık ayında da bu ücreti net olarak almaya devam edecekler' diye. Bugüne kadar AK Parti olarak bütün verdiğimiz sözlerin arkasında durduk. Asgari ücret konusu da ülkemiz açısından hassas bir konu' dedi.