Samsunspor'da Erkurt Tutu başkanlığındaki yönetim beklenildiği gibi kongre kararını aldı. Samsunspor'un resmi siteden yapılan açıklama ile kongrenin 20 Aralık çarşamba günü saat 16.00'da Büyükşehir Belediyesi Atakum Kent Kültür Merkezi'nde yapılacağı duyuruldu. Bu kongrede çoğunluk sağlanamazsa, ikinci toplantı tarihi ise 28 Aralık olarak açıklandı. Ayrıca resmi siteden bir açıklama yayınlayan yönetim, aday olacak kongre üyelerine kulübün mali ve idari yapısı ile ilgili tüm bilgilerin de verileceğini belirtti.

ANLAYIŞLA KARŞILIYORUZ

Açıklama ise şöyle: "Yönetim Kurulumuz 27 Aralık 2014 tarihinde üstlendiği görevinde ağır borç yükü, puan silme cezaları ve yaptırımların önüne geçmek, ligde kalmak ve mali yapıyı düzeltmek hedefiyle çalışmıştır. Bu sezona ise Süper Lig hedeflenerek başlanmış, plan ve transferleri kulüp mali yapısını da dikkate alarak bu hedef doğrultusunda yapmıştır. Ancak son dönemde alınan sonuçlar, hedeften uzaklaşıldığı yönünde intibaların oluşmasına yol açmıştır. Taraftarların bu hassasiyetini anlayışla karşılıyoruz."

TÜZÜĞE DİKKAT ÇEKİLDİ

"Kulübümüzün idari, mali, sportif faaliyetlerinin devamı ve kulübümüze yakışır bir devir teslim için doğru olanın genel kurul olduğu değerlendirilmiştir. Bu nedenle yönetim kurulumuz aday olacak yönetim kadrolarının ligin ikinci devresine hazırlanabilmeleri ve kadro yapısını şekillendirebilmeleri açısından olabilecek en erken tarihte gerçekleştirilmek üzere Olağanüstü ve Seçimli Genel Kurul kararı almıştır. Kulübümüzü yönetmeye aday olacakların ve kongrede oy kullanacakların tüzüğümüzü dikkate alması gerekmektedir."

BİLGİLER PAYLAŞILACAK

"Adaylık başvurusu yapacak olan kongre üyelerimize kulübümüzün mali ve idari yapısı ile ilgili kayıtlarımız açık olacaktır. İsteyen üyelerimiz ile kulübümüz çatısı altında paylaşılacaktır. Genel Kurul tarihine kadar yönetim kurulumuz çalışmalarına devam edecektir. Gelinen bu noktada Samsunsporumuzun geçmişte kalan olumsuzluklarının tekrarlanmamasını sağlayacak bir yönetim anlayışına ihtiyacı vardır. Bunun için de genel kurula kadar tüm işlemler ile ilgili adaylara sahip olduğumuz bilgiyi aktarmaya hazırız."

Selçuk KAYA