Kavak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde yapılan ceviz dağıtımına, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Mehmet Akif Özdemir, Kavak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergin Taş ve vatandaşlar katıldı.

Ceviz fidanları hakkında yetkililerden bilgi alan Belediye Başkanı Sarıcaoğlu, Kavak ilçesinin iklim ve toprak yapısı olarak ceviz yetiştiriciliğine uygun olduğunu belirterek, ceviz yetiştiriciliğinden elde edilecek gelirin vatandaşlar için iyi bir gelir kaynağı olacağını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir, "Çiftçiyi Kırsalda Destekleme" projesi kapsamında dağıtılan fidanların, sertifikalı, soğuk ve kırağıdan etkilenmemesi için geç çiçek açan ve yüksek verimli olduğunu belirtti.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergin Taş da fidan kuyularının hazırlanması, dikimi ve bakımı konusunda bilgilendirmede bulunarak, tereddüt edilen konuda Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisleri ile görüşme yapılmasını istedi.