Doğrudan 6 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinin üçüncü toplantısı bugün TİSK'in ev sahipliğinde yapılacak. Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder başkanlığında toplanacak komisyonda, işçileri temsil eden Türk-İş heyetine Nazmi Irgat, işverenleri temsil eden TİSK heyetine ise Akansel Koç başkanlık edecek.

NET BİN 893 LİRA 90 KURUŞ

Türk-İş'in ev sahipliğinde geçen hafta yapılan ikinci toplantıda, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) uzmanları, bir kişinin asgari geçim endeksinin kurum tarafından bin 893 lira 90 kuruş olarak hesaplandığını komisyonla paylaşmıştı. Bu rakam üzerine Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, düzenlediği basın toplantısında, "Bizim resmi talebimiz, 2018 yılında net bin 893 lira 90 kuruş. Bu rakamı bize versinler, hemen buna imza atalım" diyerek tekliflerini kamuoyuna duyurmuştu.

TEKLİF BEKLENİYOR

Türk-İş'in bu teklifine karşı, gözler bugün yapılacak üçüncü toplantıda işverenleri temsil eden TİSK'in yapması beklenen teklifine çevrildi. Asgari ücretin yılın tamamı yerine altışar aylık dilimler halinde belirlenmesini isteyen TİSK, yeni asgari ücrette enflasyon verileri dışında işsizlik oranları, ekonomik riskler ve rekabet gücünün de dikkate alınması gerektiği görüşünde.