Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) 6. Olağan Genel Kurulu, Derebahçe Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Mevlüt Oral, Emrah Mehmet Yılmaz ve Nejdet Kılıç'ın yarıştığı genel kurulda zaman zaman tansiyonun yükseldiği anlar da yaşandı.

YÖNETİM İBRA EDİLDİ

Divan Başkanlığı'nı Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler'in yaptığı genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından yönetim kurulu faaliyet, denetim kurulu ve gelir-gider raporları okundu. Bu sırada bazı delegeler, raporların incelenmesi isteğinde bulundu. Divan Başkanı Hacı Eyüp Güler ise bunların yasalar çerçevesinde incelendiğini, tekrar bir incelemenin yapılamayacağını ifade etti. Ardından yapılan oylama ile yönetim ve denetleme kurulları ibra edildi.

YILMAZ'IN LİSTESİNE İTİRAZ

Daha sonra başkan adayları söz alırken, konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Oy kullanma öncesi başkan adaylarından Emrah Mehmet Yılmaz'ın listesinin 9 kişi yerine 7 kişi olması nedeniyle yapılan itirazlar, İl Seçim Kurulu görevlilerinin listeyi kabul etmesiyle son buldu. 557 delegenin oy kullandığı seçimde mevcut Başkan Mevlüt Oral, 333 oyla yeniden başkan seçildi.
Diğer adaylardan Emrah Mehmet Yılmaz 158, Nejdet Kılıç ise 63 oy aldı. Kullanılan 3 oy da geçersiz sayıldı.

ORAL'IN YÖNETİM LİSTESİ

Güven tazeleyen Mevlüt Oral, üyelerinin sorunlarının çözümü için ellerinden geleni her zaman yaptıklarını, bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini belirterek, tüm üyelere teşekkür etti. Oral'ın yönetim listesi şu isimlerden oluştu: Ramazan Mırık, Cihan Ak, Giray Şen, Kadir Gönül, Ali Mırık, Muharrem Kalelioğlu, Numan Ekmekçi, Hüseyin Özsemir.

Barış BUDANOĞLU