BOMBA ETKİSİ

TÜKODER Samsun Şube Başkanı Sema Onar Yaktı'nın YEPAŞ'ın 2018 yılı için elektriğe yüzde 8.8 zam yaptığını ancak bu zammı 2017'nin Aralık ayı faturalarına da yansıttığı iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. Yaktı, yeni yıl gelmeden yeni yıl zammının uygulanmasının haksız kazanç olduğunu ve konuyla ilgili hukuki süreç başlatacaklarını da belirtmişti. Gündeme bomba gibi düşen bu gelişmenin ardından ise Samsunsporlu taraftarlar da, YEPAŞ'ın bu haksız kazancının Samsunspor'a bağışlanmasının, maddi anlamda zor günler geçiren takımlarına da büyük bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Samsun'da dağıtım şirketlerine bir tepki daha

GÖREVE ÇAĞIRDI

Samsunspor Taraftarlar Derneği Başkanı Ümit İren, Şehzadeler Taraftar Grubu ikinci başkanı Kenan Karpuzoğlu, Atakum Arena Taraftar Grubu Başkanı Erkurt Erbil, Şirinler Taraftar Grubu temsilcisi Canberk Aslan, Genç Termeliler Taraftar Grubu Başkanı Ali Kondakçı, Havzalı Şirinler Taraftar Grubu Başkanı Emre Aysan ve Çarşambaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Uğur Çapkın, konunun takipçisi olacaklarını ve toplanan paranın Samsun Valiliği tarafından başlatılan Samsunspor Yardım Kampanyası'na aktarılmasını istedi. Tribünün önde gelen isimleri, YEPAŞ'ı da Samsunspor için göreve çağırdı.

ŞOK OLDUK

Taraftarlar, "Elektrik oyununu duyduğumuzda bizler de şok olduk. Madem böyle bir şey yapıldı ve para toplandı, bunun Samsunspor için kullanılmasını istiyoruz. Hatta yüzde 10 kaçak bedeli ödenen faturalara bir seferlik Samsunspor için de katkı payı yapılabiliyorsa, onu da destekliyoruz. Samsunspor bu şehrin en büyük markası. Herkes destek vermeli. YEPAŞ büyük bütçeli bir kurum. Binlerce abonesi var. Ancak Samsunspor için sadece 50 Bin TL bağışladılar. Onları göreve çağırıyoruz. Bu konunun takipçisi olacağız. Elde ettikleri haksız kazancı kulübe bağışlasınlar" diye konuştu.

Selçuk KAYA