TABLO İNCELENDİ

Adı Samsunspor başkanlığıyla anılan Atakum Belediyespor Başkanı Mehmet Aydın, yaptığı yazılı açıklamayla yaşananları değerlendirdi. Önceki gün Samsun Valiliği'ne giderek kulübün mali yapısını inceleyen Aydın ve ekibi, karşılarına çıkan tablonun ardından büyük şok yaşamıştı. Aydın ve ekibinin yakın çevrelerine de 'durumun kendilerini aştığını' söylediği ifade edilmişti. Yaklaşık 5-6 Milyon TL gibi bir bütçe hazırlayan Aydın önderliğindeki oluşumun karşısına sezon sonuna kadar ödenmesi gereken 16-17 Milyon TL çıktığı belirtilmişti.

Samsunspor'da gizemli aday ortaya çıktı... Vazgeçtiler

DESTEK YAĞDI

Bu gelişmelerin ardından hem şehirde Mehmet Aydın isminin kulaktan kulağa yayılması, hem de yapılan haberlerin ardından oluşuma destekler yağdığı öğrenildi. Hem taraftarların Mehmet Aydın'a olan desteği, hem de Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'yı bazı işadamlarının arayıp yanlarında olduklarını ifade etmeleri, gözleri yeniden bu oluşuma çevirdi. Oluşumun Samsun Valiliği'nde kulübün mali yapısını incelemesi ardından ise Vali Osman Kaymak'la görüşmesi taraftarları da iyice heyecanlandırdı.

CİDDİ UÇURUM VAR

Mehmet Aydın da bu gelişmelerin ardından yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: "Biz, büyük Samsunspor için harekete geçtiğimizde konuşulan mali tablo ile dün itibariyle karşımıza çıkan mali tablo arasında çok ciddi bir uçurum olduğunu gördük. Bunu da değerli Valimiz Osman Kaymak'a ilettik. Bize söylenenlere karşılık oluşturmaya çalıştığımız bütçe, dün karşımıza çıkan mali tabloyu yönetmek için asla yeterli olmayacaktır. Eğer hedefimiz Samsunspor başkanlığı olsa idi, tablo ne olursa olsun evet derdik. Ancak bizim meselemiz başkanlık değil, Samsunporumuzu hak ettiği yere getirmektir."

DURUM ÇOK VAHİM

"Ancak geldiğimiz noktadaki mali tablo, bu meselenin görünenden çok daha vahim olduğunu ortaya çıkarmıştır.
Şimdi buradan çok açık bir şekilde ifade ediyoruz ki, biz mesele Samsunspor olduğunda, hiçbir şeyden vazgeçmeyiz. Samsunsporumuzun emrindeyiz. Bizim hayal satmak, isim yapmak gibi bir niyetimiz yok. Ortaya koyduğumuz somut adımlara katkı sağlayacak net kararlara ihtiyacı vardır. Bu ortam oluşursa yapmaya çalıştığımız her şeyin arkasındayız, göreve hazırız. Ancak gün itibariyle Samsunsporumuzun emrinde olmakla birlikte, yönetimine talip olmamız söz konusu değildir."

Salim YILDIZ