Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu önceki gün, KİT'lerde yeni istihdam alanları açacaklarını ve açılacak o alanlara taşeronda çalışanları peyderpey geçireceklerini dile getirmişti. Açıklamayı değerlendiren Türk-İş Samsun İl Temsilcisi Nakif Yılmaz, KİT'lerde çalışanların durumunun henüz netlik kazanmadığını ifade etti.

ANA İŞİ YAPIYORLAR

Kamuda çalışan tüm taşeronlara kadro denildiği zaman durumu, herkese kadro verilecek şeklinde anladıklarını ifade eden Yılmaz, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, KİT'lerde çalışanların bu kadronun dışında kaldığını açıklamıştı. Bununla ilgili bir sebep vardır mutlaka ama bizim için önemli olan verilen sözdü. Çünkü bunlar da taşeron olarak çalışıyor. Kaldı ki, KİT'lerde çalışanlar ana işi yapan kişilerdir" diye konuştu.

DÜNDEN İYİ OLACAK

Açıklamalarını sürdüren Yılmaz, şunları kaydetti: "Cumhurbaşkanı'nın KİT'lerle ilgili kadroya alınmasıyla ilgili verdiği bir talimat var. Fakat o 1 milyon kişiye verilen gibi bir kadro olmayacak. KİT'lerin durumu daha netlik kazanmadı. Kadroya aldık demekle iş bitmiyor. Statü, uygulama, ücret, sendika belli değil. Bu işin bir altyapısı olması lazım. Tabi ki şunu söylemek lazım, KİT'ler mutlaka dünden daha iyi olacaktır. 10 gün önce KİT'lerde çalışanlar devre dışı kaldı diye üzülmüştük. Bugün yeni bir adım atıldı. Bakanın açıklamaları bizleri memnun etti. En azından taşeron olarak kalmayacaklar" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU