Haberaks TV ekranlarında yayınlanan ve Genel Yayın Müdürü Sinan Sallabaş'ın sunduğu Samsun'un Nabzı programının bu haftaki konuğu Doğan Jeotermal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Doğan oldu. Doğan, yaklaşık 100 milyon TL'lik yatırımla Samsun'un kaplıca ilçesi Havza'ya yapılan 800 yataklı Hattuşa Vacation Termal Club Havza Termal Otel projesi hakkında bilgi verdi.

BENİM İÇİN HATA SIFIR OLMALI

Türkiye'nin jeotermal bakımından dünyada 7., Avrupa'da 1. sırada yer aldığını ifade eden Doğan, Türkiye'nin jeotermal potansiyelinin 40 bin megabayt termal olduğunu dile getirdi. Jeotermal kaynakların sonsuz olduğuna dikkat çeken Doğan, yeryüzünde nehirler ve denizler kurumadığı sürece jeotermal kaynakların da bitmeyeceğini belirterek, termal tesislere değindi. Doğan, 'Bütün termal tesislerimizi, bir tatil köyü gibi dizayn ediyoruz. Çocuk ve gençlerimizin güzel vakit geçirebileceği mekanlar yapıyoruz. Bizim termal tesislerimizde otel, devre mülk, tatil, sağlık ve kongre merkezleri var. Havza'ya yaptığımız tesisimizde işte bunların hepsi var, hedefimiz yüzde 100 doluluk. 28 yıldır koç gibi ayaktayız, gururla söylüyoruz: Bir kuruş banka borcumuz yok. 3 bin kişiye iş veriyorum, benim yanlış yapma lüksüm yok, benim için hata sıfır olmalı' ifadelerini kullandı.

KISKANILMAMIZ ÇOK NORMAL

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ile görüştüklerini kaydeden Doğan, 'Çok mükemmel insanlar, imar planımızı gününde çözdüler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz, Başkan Yılmaz ve İkiz; yatırımcılar için büyük şans. Havza'daki inşaatımızı başlattık, çalışmalar devam ediyor. İnşaat devam ederken, resmi temel atma törenimizi 25 Mayıs Havza'nın kurtuluş yıldönümünde yapacağız. Çok kısa sürede inşaatı tamamlayıp hizmete açacağız, finans problemimiz yok. O nedenle bölgedeki insanların kıskanması çok normal, bizi bu motive ediyor. Türkiye'deki en büyük sorun işsizlik, biz gençlere iş ve aş üretmeye çalışıyoruz. Biz tesislerimizi 'her şey dahil' şeklinde yapmıyoruz. O nedenle esnafa sesleniyorum: Havza'ya yılda 150 bin kişi gelecek. Market çalışacak, berber çalışacak herkes çalışacak ve büyük bir canlılık olacak' şeklinde konuştu.

BU ŞİFAYI KEŞFETMELİYİZ

Havza'da yapımı devam eden projeyi de anlatan Doğan, projenin 2 yıl içinde tamamlanacağını ifade etti. Finans problemi olmadığını vurgulayan Doğan, hava muhalefeti olmadığı sürece inşaatı hızlandıracaklarını ve erken bir tarihte müjde vereceklerini söyledi. Doğan, 'Biz yatırımcılar için bürokratik engeller büyük bir handikap ama Samsun'da hiçbir problem yaşamadık. Bu konuda herkese çok teşekkür ediyorum, buraya keyifle geliyorum. Türkiye'de 7 milyon kişi 'termale girmek istiyorum' diyor ama sunduğumuz imkan 200 bin kişilik. Bu imkanları insanlara vermeliyiz. Bizim hedefimiz; 10 yılda 5 proje şeklindeydi ama şimdi 15 yılda 10 proje yapacağız. Termaller doğal olduğu için hiçbir yan etkisi yok ve tedavisi yüzde 100, artık bu şifayı keşfetmemiz lazım. Havza'da bizim tesisimiz gibi 5 tesise yetecek kadar su var. Havza'ya yatırım yaptığımız için çok mutluyuz, Karadeniz'in tamamına hitap edecek bir tesis oluşturuyoruz' sözlerini kaydetti.

Zeynep Irmak ÖCAL