Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Çay Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek, mahalle esnafına küçük sanayi sitesi kuracaklarını müjdeledi.

Togar, Çay Mahallesi'ndeki imar sorununu çözdükten hemen sonra sanayi sitesi kurma girişimlerini hızlandırdıklarını ifade ederek, "Somut adımlar atmaya devam ediyoruz" dedi.

HERKES RAHAT EDECEK

Mahallede esnafına müjde veren Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "'Yıllardır Çay Mahallesi'nde binaların altlarında, ana cadde yoluna cephe olarak çalışan ve trafiğe engel olmanın yanında kendileri ve çevresindekiler için tehlike de yaratan sanayicileri bir çatı altında topluyoruz. Sanayicilerimizin rahat bir ortamda çalışabilecekleri küçük sanayi sitesi oluşturmak için başlattığımız çalışmaların son aşamasına geldik. Amacımız, sanayi esnafımıza çok daha iyi şartlar altında, daha verimli, daha nezih bir çalışma ortamı sağlamak. Aynı zamanda yol üzerindeki trafik sıkışıklığını gidererek vatandaşlarımızın mağduriyetini ortadan kaldırmış olacağız'' diye konuştu.

MAĞDURİYETLE GİDERİLİYOR

Çay Mahallesi'ndeki sanayi sitesinin şehrin merkezinde kaldığına dikkat çeken Başkan Hasan Togar, "Çay Mahallemiz sınırları içerisinde hizmet veren sanayi esnafımızı artık kendilerine ait bir siteye taşıyacağız. Böylelikle hem birçok sorun hem de görüntü kirliliği ortadan kalkmış olacak. Görüntü kirliliğinin giderilmesi ve sorunların ortadan kaldırılmasının yanında, vatandaşlarımız işlerini tek bir çatı altında halledebilecek. Tüm sanayi esnafının bir sitede toplanması hem sanayicilere hem de vatandaşlara avantaj sağlamış olacak. Yerleşim yeri ile sanayinin iç içe olması kabul edilemeyecek bir duruma dönüştü. Özellikle tamir için gelen araçlar yer sıkıntısı nedeni ile yolu aksatmanın yanı sıra yaya trafiğini engelliyor ve kaldırımları işgal ediyor. İlçenin trafik yönünden en işlek caddesinde hareketliliğin artması, yeni binaların ve işyerinin yapılması sebebiyle sanayi esnafının işyerleri artık ihtiyaca cevap veremez hale geldi. Daha sağlıklı çalışma ortamı ve daha verimli bir yer için sanayi sitesi gerekliliğini görerek başlatmış olduğumuz çalışmalar artık icraata dönüştü''diye konuştu.

ÖZLEM DİNİYOR

Sanayi esnafının taleplerine cevap verebilecek sitenin yapılması öncesinde son değerlendirmeler için esnaf ile bir araya geldiklerini hatırlatan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "İlçe Başkanımız Hayri Ağırlar, Belediye Başkan yardımcılarımız Aydın Karmil, Özkan Karakaya, Hüseyin Şenel, Tekkeköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Özcan Küçükali ve konu ile alakalı müdürlerimizin katılımıyla Çay Mahallemiz sanayi esnafıyla bir araya geldik. Sanayi esnafımızı ilk olarak ilçemizde yaptığımız hizmetler ve projeler hakkında bilgilendirdik. 59 işyerinden oluşacak yeni bir küçük sanayi sitemiz ile ilgili son aşama hakkında merak edilen soruları cevaplandırdık. Sanayi sitemizin konumu ve diğer detayları değerlendirdik. Bu yıl içinde inşaatını başlamayı planladığımız küçük sanayi sitemizin tamamlanmasıyla mahallemizin kanayan yarasını dindirmiş olacağız" şeklinde konuştu.