Samsun Haber | Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Yardımcısı Mehmet Kuran, Haber Medya Haber Müdürü Onur Nurdemir'in hazırladıp sunduğu Artı İfade programına katıldı. Kuran, OMÜ Teknopark'ta yerli ve milli sanayi için önemli çalışmalara imza atıldığını ifade etti.

LABORATUVARLAR SANAYİCİYE AÇILMALI

OMÜ'nün köklü bir üniversite olduğunu vurgulayan Kuran, "20 fakültesi, 6 bin 500 personeli ve 55 bin öğrencisi ile dev bir üniversiteyiz. Oluşturduğumuz danışma kurulu ile şehirle üniversiteyi biraraya getirdik. Üniversitemiz birçok konuda öncülük yapıyor, öğretim elemanlarımız önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Üniversitemizin başkanlık ettiği ÜNİ-DOKAP adlı yapıyla, Doğu Karadeniz'deki 10 üniversite birbiriyle özellikle laboratuvar malzemesi alışverişi yapıyor. Üniversite laboratuvarlarını, sanayicilere açmak istiyoruz. İmkanlarımızdan herkes faydalanmalı" ifadelerini kullandı.

69 MİLYON LİRA GELİR

Teknopark'ta değerli çalışmalar yapıldığını belirten Kuran, "2017 yılında firmalar, 14 milyon lirası AR-GE geliri olmak üzere, toplam 69 milyon lira gelir elde etti. Bu ülkeye önemli katkılar yapacak şirketler var. Tıbbi cihaz alanında yatırımcısı Samsun merkezli bir şirket, ultrason geliştirecek. Teknopark, oldukça genç ama yüzde 90'ın üzerinde doluluğa sahip. Kuluçkada 10 firma, ön kuluçka merkezinde ise 26 firma var. 128 AR-GE personeli çalışıyor. Yazılım, bilişim, enerji, otomotiv, sağlık sektörlerinden firmalar Teknopark bünyesinde" sözlerini kaydetti.

SAMSUN ÜNİVERSİTESİ, KARDEŞİMİZ

"OMÜ, Samsun'da ikinci üniversiteyi istemiyor" gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını savunan Kuran, "İkinci üniversite, bizim kardeşimiz olacak. Bu algıyı savunanların düşünemeyeceği kadar bu üniversiteyi sahiplenip destekleyeceğiz. Samsun Üniversitesi'nin bizim gölgemizde kalmasını istemiyoruz ancak genelde bu süreç böyle gelişiyor. Bir şehirde yeni açılan her üniversitenin yaşadığı bir durum" diye konuştu.

Şükrü Berk ASKAR