Ferrero Fındık, Değerli Tarım kapsamında gençleri ve çocukları bilinçlendirmek amacıyla Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) ile birlikte "Bugün Benim, Gelecek Benim" projesini başlattı. Düzce'de başlayan ve Ordu, Giresun ile Trabzon'da okullarla devam edecek ve temel hedefi, bölgedeki çocuk ve gençlerin kişilik gelişimlerini güçlendirerek, geleceklerini belirleyecek mesleki fırsatları yerinde anlatmak ve bölgenin gelişimine katkı sağlamak olan proje ile ilgili olarak Ordu Anemon Otel'de basın toplantısı düzenlendi.

İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Toplantının açılışında konuşan Ferrero Kurumsal İletişim Direktörü Yasemin Taşkın, Ferrero'un, 'Çalış, Yarat ve Bağışla' felsefesi ile hareket ettiğini belirterek, "Aldıklarımızı topluma geri vermek üzerine değişik alanlarda, değişik kesimlerle işbirliği yapıyoruz. Özellikle de 11-17 yaş grubundaki çocuklara ellerindeki kıymeti bilmeleri ve değerlendirmeleri ile ilgili bilinç yaratmaya çalışıyoruz" dedi.

BİLİNÇLİ GENÇLER

Ferrero Fındık Sosyal Sürdürülebilirlik Koordinatörü Melike Kıratlı, 'Bugün Benim, Gelecek Benim projesinin temel hedefinin, karakter ve kişilik gelişimini sağlıklı bir şekilde tamamlamış, kendi haklarını bilen ve empati yapabilen çocuklar yetiştirmek olduğunu belirtti. Kıratlı, 'Projenin amaçları arasında ileride gençlere kendi bölgelerinde güzel bir gelecek olabileceğini göstermek yer alıyor. Geleceğini daha bilinçli seçen gençler yetiştirmek ve çiftçiliğin de bu seçeneklerden biri olarak görülmesini sağlamak amacı da güdüyor' ifadelerini kullandı.

TOÇEV Yönetim Kurulu üyesi Betül Mermertaş ise proje hakkında bilgi verdi.