Canik Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin 81 ilinden gençlerin katıldığı Milli Birlik - Kardeşlik Buluşmaları başladı. Serra Otel'de gerçekleşen ve iki gün sürecek buluşmanın açılış töreninde konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, gençlerin önemine vurgu yaptı.

DOĞRU ANALİZ ŞART

Konuşmasında Türk milletinin birlik ve beraberliğine dikkat çeken Başkan Genç, "Malazgirt'te, Kudüs'ün, İstanbul'un fethinde, Çanakkale'de omuz omuza çarpışan bu büyük millet ve ümmet, dün olduğu gibi bugün de aynı milli benlikle geleceğe yürüyor. 15 Temmuz'da bu millet ve bu ülke üzerinde emelleri olanlara karşı, bu milletin nasıl aynı safta yer aldığını, omuz omuza nasıl birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu gördük. Ülkemiz bir dönüm noktasında. Gençlerimiz mutlaka bu yaşanan gelişmeleri doğru okumalı ve doğru analiz etmeli" ifadelerini kullandı.

SIRADAN BİR ŞEHİR DEĞİL

Ortak paydanın Türkiye olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, 'Anadolu, medeniyetler beşiğidir, bu toprakların tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. Samsun da önemli bir tarihe sahip. Samsun'un geçmişi 7 bin yıl öncesine dayanır. Geçmişte önemli bir ticaret şehri olan Samsun, Selçukluların Karadeniz'de kurduğu tek şehirdir' dedi. Gençlere tavsiyelerde de bulunan Genç, gençlerden ideallerine ve hayallerine sahip çıkmalarını, ülkeye faydalı bireyler olmalarını istedi.

BELEDİYEYE ZİYARET

Törenin ardından misafir gençler, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Okudan ile birlikte Canik Belediyesi'ni de ziyaret etti. Başkan Genç'in misafiri olan gençler, hizmet binasını gezdi.