Canik Belediyesi Samsun'a yeni bir müze daha kazandırıyor. Daha önce Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde alanında Türkiye'nin en büyüğü olan Oyuncak Müzesi'ni hayata geçiren Canik Belediyesi, gençlere tarihi hafıza oluşturacak farklı bir müze inşa ediyor. Yine aynı kampüs içerisinde 1071'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzesi'ni hayata geçiren Canik Belediyesi, müzede objelerle ve fotoğraflarla Türk milletinin iki bin yıllık tarihini canlandıracak.

GENÇ'TEN YAKIN TAKİP

Malazgirt Zaferi'nden Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine, Adnan Menderes'in idamından 15 Temmuz hain darbe gecesine kadar son iki bin yıldaki önemli dönemlerin yansıtıldığı müzenin çalışmalarını Canik Belediye Başkanı Osman Genç yakından takip ediyor. Beraberinde Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün ile birlikte müze çalışmalarını inceleyen Başkan Genç, 1071'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzesi'nin, çocukların değerlerine bağlı şekilde gelişimleri açısından örnek alınacak bir eğitim projesi olduğunu söyledi.

YERLİ VE MİLLİ HAFIZA

Yerli ve milli hafızasının önemine işaret eden Genç, "Oyuncak Müzemiz hizmete girdiği günden bu yana yoğun ilgi gördü. 1071'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzemiz de şehrimize farklılık kazandıracak. Bu iki müzemizi kurmamızdaki temel amaç çocuklarımızda yerli ve milli bir hafızayı oturtmak. Oyuncaklar, çocukların gelişiminde önemli bir rol oynarken, aynı zamanda yeni müzemiz de yavrularımızın milli ve manevi değerlerine bağlı şekilde yetişmelerine katkı sağlayacak. İnşallah yakın zamanda 1071'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzemizi hizmete sokacağız" dedi.