15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında tüm yurt genelinde olduğu gibi Kavak'ta da anma etkinlikleri yapılıyor. Bu kapsamda Tabaklı Mahallesi'nde bulunan şehit Ümit Eker'in kabri başında dua okundu ve şehidin ailesi ziyaret edildi.

GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR

Tüm şehitlere rahmet dileyen Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, 'Allah devletimize, milletimize zeval vermek isteyenlere fırsat vermesin. İnşallah, milli birlik, bütünlük ve kardeşlik içinde Türkiye'miz güzel günlere gidecek. Türkiye, 15 Temmuz gecesi millet olma şuuruyla diline, dinine, etnik yapısına, ırkına, yaşına bakmadan kadın veya erkek demeden meydanlara inerek, hainlere dersini verdi. Milletimizin kahramanlığıyla gurur duyuyorum. 15 Temmuz'da alçak, hain ve belki tarihimizdeki en kanlı, en hain terör örgütüne karşı 80 milyon vatandaşımız dimdik ayakta durdu ve vatanını korudu. Ülkemizin yaşadığı o hain geceyi asla unutmayacağız' dedi.

GURUR DUYUYORUM

15 Temmuz 2016 yılında yaşanılan hain darbe girişiminde tüm Kavaklıların bir SMS ile sokağa döküldüğünün altını çizen Başkan Sarıcaoğlu, 'O hain ve karanlık gecede tüm hemşehrilerimize attığımız bir SMS ile tüm hemşehrilerimiz meydanlara indi. Ülkesine ve milletine böylesine sahip çıkan bir milleti, kimsenin yıkmaya gücü yetmez. Türkiye başta olmak üzere Kavaklı hemşehrilerimle gurur duyuyorum. Rabbim hepsinden razı olsun, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermesin' ifadelerini kullandı.