Mikroklima iklimi ve toprak yapısı sayesinde birçok sebze, meyve ve hububat türünün yetiştirildiği Iğdır'da Nevruz Sadak, 2 yıl önce "Meksika biberi" olarak da bilinen jalapeno üretmeye başladı. Sadak, Ağrı Dağı'nın eteklerindeki Akyumak köyünde 15 dekarlık alanda yetiştirdiği biberleri, Iğdır Organize Sanayi Bölgesindeki işletmesinde işledikten sonra Avrupa'ya gönderiyor.

TOPRAKLAR ÇOK VERİMLİ

Yıllık yaklaşık 100 ton ürün elde eden girişimci Nevruz Sadak, jalapeno biberini daha önce dışarıdan alarak Avrupa pazarına sunduklarını söyledi. Iğdır'da birçok türün yetiştirilmesi dolayısıyla bu biberi yetiştirmeyi denediklerini ve başarı elde ettiklerini belirten Sadak, "Iğdır'da, tarlamızda yetiştirdiğimiz tarım ürününü burada işleyip Avrupa'ya gönderiyoruz. Iğdır, 'Doğu'nun Çukurova'sı', toprakları çok verimli, biz de burada yetiştirdiğimiz ürünlerden iyi verim elde ediyoruz" dedi. Üretim alanlarının zamanla daha da genişleyeceğini aktaran Sadak, "Iğdır'da yetişen biber ve birçok ürünü Almanya'nın Münih kentinde bulunan ana işletmemizin yanında, yine Almanya'nın farklı yerlerindeki 20 şubemiz ve araçlarımızla Avrupa mutfağına perakende ve toptan sunuyoruz. Şu anda Almanya İsviçre, Avusturya ve Hollanda'ya ihracat yapıyoruz' diye konuştu.