İlkadım Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Şahin, İlkadım'da görevli bazı muhtarlarla birlikte basın açıklamasında bulundu. Şahin'in, Pazar Mahallesi'ndeki çalışma ofisinde gerçekleşen açıklamada muhtarlar, mahallelerindeki aydınlatma sorunlarını dile getirdi.

CEVAP ALAMIYORUZ

Aynı zamanda Pazar Mahallesi Muhtarı olan İlkadım Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Şahin, "Bugün burada sayımız daha fazla olacaktı, ancak ilimizdeki bir cenaze dolayısıyla katılım az oldu. Muhtarlarımız, mahallelerindeki elektrikle ilgili sorunları bize sık sık iletiyorlar. İlkadım ilçemizdeki 61 mahellemizin neredeyse tamamında aydınlatma ile ilgili sıkıntılarımız var. Sıkıntılarımızı YEDAŞ'a iletiyoruz, fakat gereken cevabı alamıyoruz. Gasp, taciz, uyuşturucu vb. suç unsurları genellikle karanlıkta oluşur. Bunun bilinciyle mahallelerimizdeki aydınlatma sorununa acil çözüm bulunması için gayret gösteriyoruz. Örneğin kendi mahallem olan Pazar Mahallesi'nin Çiftehamam, Necipbey, Kasaplar Caddeleri; Kadifekale'de Aktepe, Kümbet, Halay Sokaklar; Unkapanı'nda Sülün, Levent, Çiçek Sokaklarda; Yenidoğan, Kapaklı ve Çivril mahallelerinde ise genel elektrik sıkıntıları var. Sorunları kendimiz çözmek için bile izin istedik, olumsuz karşılık aldık. YEDAŞ'a eksiksiz olarak ödemelerimizi yapıyoruz ve her vatandaş gibi ödediğimizin karşılığını almak istiyoruz. Çözüm bulamazsak önce YEDAŞ'a gideceğiz, olmazsa sorunlarımızı Cumhurbaşkanlığı'na kadar ileteceğiz" ifadelerini kullandı.

2019'DA TAMAMLANACAK

YEDAŞ ise İlkadım'daki muhtarların aydınlatma ile ilgili sıkıntıları karşısında açıklamada bulundu. YEDAŞ tarafından yapılan açıklamada, "YEDAŞ, sahada ve izleme sistemleri üzerinden yapmış olduğu araştırmalar ve analizler sonucu Samsun'un İlkadım ilçesindeki elektrik dağıtım şebekesinin ihtiyaçlarını tespit ederek, yenilemek amacıyla gerekli planlamaları yaptı. Yıllar önce tesis edilen aydınlatma şebekesini, aydınlatma dönüşümü kapsamına alarak vatandaşın güvenliğini sağlayacak şekilde yenilenmesi amacıyla çalışmalarını yapmaya hazırlanıyor. Kuyumcular Çarşısı'nda aydınlatma dönüşümünü tamamlayan YEDAŞ, bakım onarım ve yatırım programı dahilinde diğer mahallelerde de elektrik dağıtım şebekesinin yenilenmesi ve güçlendirilmesini sağlayacak. 2019 yılında 10 milyon TL değerinde yatırımla, ilave trafo tesisi, enerji nakil hatlarının yeraltına alınması, aydınlatma dönüşümü gibi çalışmalar tamamlanacak" denildi.


Barış BUDANOĞLU