Muhtarların yoğun katılım gösterdiği toplantının açılış konuşmasını yapan Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk, muhtarların 15 Temmuz darbe girişiminde halkı meydanlara toplanması konusunda gösterdiği çabalardan bahsederek, 'Çok badireler atlattık. Ama bizim genlerimizde olan Türklük sayesinde her zaman bir ve beraber olmayı başardık. Darbe olayı duyulduğunda ilimizdeki bütün muhtarlar tanıdıkları vasıtasıyla vatandaşları meydanlara çağırdı' dedi.
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ise konuşmasında muhtarlarla istişare toplantılarının formaliteden öte bir yönetim anlayışı olarak gördüklerini belirterek, 'Mesai arkadaşlığı mefhumuna uygun olarak 13. kez bir araya gelmek bir anlam ifade ediyor. Gücümüz yettiğince sizlerle birlikte hizmetlerimizi yürütüyoruz. İlçemizdeki 85 mahallemizin 85'inde de Allah'a şükür bir şeyler yapabildik. Az yaptık çok yaptık ama bir şeyler yaptık. İmkan ve kabiliyetimiz oranında hizmet yapabiliyoruz. Bazı mahallelerimiz hizmetlerde geri kaldığı için onlara daha çok hizmet yapıyoruz. Ortahisar'ımızdaki bin 750 km'lik yol ağımızı görev süremizin bitimine kadar inşallah sizin de gayretleriyle bitirmiş olacağız. Bu seneki hedefimizi asfaltta tutturduk. Betonda ise biraz daha kaldı. Biz yazılı olarak muhtarlarımızdan 2017 yol taleplerini aldık. Merkez mahallelerdeki doğalgaz çalışmaları nedeniyle bozulan yollarımız için de hızlı bir şekilde devreye giriyoruz. Bütün ekiplerle beraber hizmetlerimizi seferberlik halinde yürüteceğiz' şeklinde konuştu.
Konuşmasında darbe girişimine de değinen Başkan Genç, FETÖ'nün Türkiye'yi zayıflatıp bölmek isteyenlerin piyonu olduğunu dile getirerek, '15 Temmuz'da bu millet işgale karşı şaha kalktı. En kutsalımızı kullanarak yurdumuzu işgal etmeye kalktılar. Saldırıyı yapanlar piyonlardı. FETÖ bir piyondur. FETÖ'nün arkasında güçler Türkiye'ye diz çöktürmek istedi. Ama cumhurbaşkanımız ne dedi? Başaramayacaksınız, bölemeyeceksiniz, Türkiye'ye diz çöktüremeyeceksiniz' dedi. Buna da Trabzon'da en güzel cevabı 15 Temmuz'da verdik. Herkes şu anda Türkiye'yi kıskaca alıp bölmek istiyor. Şu anda ona karşı direniyoruz. Ve milletimiz de işgal girişimini püskürttü. O nedenle bütün saldırılara karşı tek yumruk olalım. Bu milletin mayası sağlam. O yüzden bu milleti bölemiyorlar. Bugün insanlık Halep'te sıfır çekiyor. Ama cumhurbaşkanımız dedi ki oradaki yaşlıları ve çocukları yine biz alacağız. Hepinize bu toplantımıza katıldığınız için teşekkür ediyorum. Bu bir araya gelmeleri formaliteden öte düşünen bir yönetim anlayışına sahip olduğumuzu defalarca ifade ettim. 2017 yılında da aynı hassasiyetle, aynı kararlılıkla, aynı inançla hizmet yolculuğumuza devam edeceğiz. Sizlere de verdiğiniz desteklerden ötürü çok teşekkür ediyorum. Allah bizleri bu hizmet yolculuğunda mahcup etmesin' diye konuştu.
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi de, Ortahisar Belediyesi tarafından dökülen 106 m3 asfaltın çok önemli bir rakam olduğunu belirterek, 'Ortahisar, merkezde tek ilçe olarak kuruldu. İlçemiz 320 bin nüfuslu çok büyük bir ilçe. Belediyemiz 106 bin ton asfalt dökmüş. Bu büyük bir rakamdır. Ülkemiz ne zaman ayağa kalksa ne zaman dik dursa, gelişse, büyüse bu tür terör hadiseleriyle karşılaşıyoruz. Bu terör hareketleri ve 15 Temmuz bizi frenlemek için yapılan hareketlerdir. Bir taraftan terörle mücadelemizi sürdürürken diğer taraftan da ekonomimiz için çalışmak durumundayız' ifadelerini kullandı.

Başkan Genç, muhtarlarla bir araya geldi