Samsun Emniyet Müdürlüğü tarafından devam ettirilen ' Ayın Polisi' uygulamasında, iki farklı asayiş olayına müdahale eden 3 şahin trafik ile 2 trafik polisleri seçildi. Polisevinde düzenlenen törende 3'ü şahin, 5 trafik polisine görevlerinde gösterdikleri başarılı ve duyarlı çalışmalarından Emniyet Müdürü Vedat Yavuz tarafından plaket verildi.
İlk olay, İlkadım İlçesi Kale Mahallesi Kurtuluş Yolu üzerinde, 06 Eylül 2018 tarihinde meydana gelen bıçakla yaralama olayına trafik polisleri Engin Özkul ile Fatih Kurt şahıslara müdahalede bulundu. Trafik polislerinden Engin Kurt, saldırgan tarafından elinden yaralanmasına rağmen şüpheliyi etkisiz hale getirerek ekip arkadaşı ile birlikte gözaltına aldı. Yaralı şahıs ise sağlık ekiplerine haber verilerek olay yşerine gelen ambulans ile hastaneye kaldırılması sağladı. Şüpheli ise asayiş ekiplerine teslim edildi.

PLAKETLER YAVUZ'DAN
İkinci olay ise, Cumhuriyet Caddesi Anafartalar Kavşağı'nda kavga eden 10 kişilik 2 ayrı grup karşılık birbirlerine silah doğrultması olayına Trafik Şahin polisi Ali Şak ilk müdahaleyi yaptı. 2 grubu etkisiz hale getiren ve 2 adet tabancayı alarak yardım istedi. Olay yerine kısa sürede ulaşan trafik şahin polisleri A.Erkan Halıcı ve Hüseyin Bulut ile birlikte tarflar etkisiz hale getirilerek gerekli işlemlerin yapılması için olay yerine gelen Asayiş Şubesi ekiplerine teslim edildi.
Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, 'toplumda infiale sebep olan olayın failini kendi canlarını tehlikeye atacak şekilde suç delilleri ile birlikte yakalayıp ilgili kısma teslim ettiği' için mesai arkadaşlarına örnek teşkil ettiğinden ve halkın polise olan güven duygusunun güçlenmesine katkıda bulundukları için polis memurlarını kutlayarak plaketlerini ve hediye verdi.


Bayram OK