Samsun Büyük Anadolu Hastanesi'nden Opr. Dr. Muzaffer Al, hastalarına laparaskopik (kapalı) yöntemle metabolik cerrahi (tip 2 şeker hastalığı ameliyatı) uygulayarak hastalarını tedavi ediyor.

Bu yöntem ayrıca hastaların tansiyon, kolesterol ve yağ seviyelerinde de iyileşme sağlıyor. Son olarak Eskişehir ve Yalova'dan gelerek kapalı yöntemle ameliyat olan hastalar Muhsin Orhan ve Necmi Bedel, şeker hastalığından kurtulmanın sevincini yaşıyorlar.

ŞEKERİM DÜŞTÜ, ÇOK MUTLUYUM
25 yıldır şeker ve yüksek tansiyon hastası olan 58 yaşındaki Eskişehirli Necmi Bedel, "25 yıllık şeker hastalığım boyunca hiç ilaç kullanmadım. 10 yıldan sonra çeşitli ilaçlar kullandım. Son 2,5 yıl önce yüksek dozda insülin ve beraberinde şeker ilacı kullanmaya başladım. Sonra Muzaffer beyin bir konferansını izledim. Samsun'da yaşayan kızım ve damadım beni bilgilendirdiler. Ardından ilk tetkiklerin yapılmasını istedim. Samsun'a gelerek doktor beyle görüştüm ve ameliyat olmaya karar verdim. Bunun üzerine 11 Şubat'ta ameliyat oldum. Bugün ameliyatımın dördüncü günü ve hiçbir insülin ve şeker hapı kullanmadan şekerimin düştüğünü gördüm. Tansiyonumun da normal değerlerde olduğunu gördüm. Şu an çok mutluyum ve hocama çok çok teşekkür ederim" dedi.

YENİDEN DOĞMUŞ GİBİYİM
Yalova'dan ameliyat için Samsun'a gelen 64 yaşındaki 15 yıllık diyabet hastası Muhsin Orhan ise, "Bir arkadaşım sayesinde burada Muzaffer beyin böyle bir ameliyat gerçekleştirdiğini öğrendim ve buraya geldim. Yalova'da 800 kilometrelik yoldan şifa bulmak için geldim. Allah'ın izni ve Muzaffer beyin de ellerinden şifamızı bulacağımızı ümit ediyoruz. Buraya gelmeden önce şekerim 300'lerdeydi. Bu sabah itibariyle hiç insülin kullanmadan ölçülen şekerim 92'ye indi. Kendimi hafiflemiş hissediyorum. Yeniden doğmuş gibiyim. Muzaffer beyden Allah razı olsun. Kendisine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.