Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası ( Sağlık-Sen) Samsun Şubesi yönetim kurulu ve üyeleri, düzenlenen kahvaltı organizasyonunda basın mensuplarıyla buluştu. Kahvaltı öncesi basın açıklaması düzenleyen Başkan İlyas Biçer, sağlık çalışanlarının son yıllarda döner sermayenin azalmasıyla beraber gelir kaybına uğradığını ve mağdur olduğunu söyledi.

MOTİVASYONU ETKİLİYOR

Samsun'daki hastanelerde sağlık çalışanlarının sabit dışı ek ödeme alamadığını söyleyen Biçer, "İlimizde başta Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere tüm sağlık kuruluşlarımızda sağlık çalışanlarımız sabit dışı ek ödeme ya az almakta ya da hiç alamamaktadırlar. Bu durum çalışma motivasyonlarını ciddi manada düşürüyor. Örnekse; ilimizin en büyük hastanelerinden birinde, sağlık çalışanımız ortalama sabit üstü ek ödeme ücreti olarak eylül ayında 30 lira, ekim ayında ise 10 lira döner sermaye almıştır.
Geçtiğimiz yıllarda bu rakamlar aynı hastanelerde aylık 500 lira civarındaydı. Her geçen gün azalmakta olan bu rakamlar artık yok olmaya başlamıştır" sözlerini kaydetti.

TASARRUF KALEMİ OLAMAZ

Sağlık çalışanlarının gelirlerinin tasarruf kalemi olmaması gerektiğini söyleyen Biçer, "Tatil, hafta sonu demeden, kimi zaman ailelerine ayırmaları gereken zamanı hastalarına ayırarak hizmet veren sağlık çalışanlarımızın gelirleri bir tasarruf kalemi olmamalıdır. 2023 Türkiye'sinde sağlık turizmin ön planda tutulacağını varsayarsak, bunun canlanması ve hayat bulmasının yolu sağlık çalışanlarının memnuniyetinden geçeceği bilinmeli. Acilen ve ivedilikle döner sermeye dağıtılabilir oranının yüzde 39'dan yüzde 55'e çekilerek, sağlık çalışanlarımızın nefes alması sağlanmalı.

Şükrü Berk ASKAR