Türk Ekonomi Bankası (TEB), "Bugünün Maker Çocukları, Yarının Girişimcileri" sloganıyla başlattığı "TEB Minik Maker'ler İş Başında" projesini bu yıl 10 farklı şehre taşıyor. Bin çocuğa maker eğitimi verilmesi hedeflenen projenin son durağı Samsun Bahçeşehir Koleji oldu.

ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ

14 Nisan Pazar günü Bahçehir Koleji'nin ev sahipliğinde gerçekleşen eğitime Samsun'da devlet okullarında öğrenim gören 100'e yakın öğrenci katıldı. Hatay, Antalya, Muğla, Ankara ve Ordu'nun ardından altıncı durağı Samsun olan projenin önümüzdeki günlerde Van, Diyarbakır, Mardin ve Kars'ta gerçekleştirilmesi planlanıyor. Proje ile Türkiye genelinde devlet okullarında okuyan; 8, 9, 10 ve 11,12 yaşlarındaki iki ayrı gruptaki öğrencilere, robotik ve kodlama eğitimleri veriliyor. "TEB Minik Maker'lar İş Başında" projesi kapsamında sunulan eğitimlerle çocukların, 21. yüzyılın beş temel becerisi olarak sayılan 'yenilikçilik ve yaratıcılık', 'eleştirel düşünme', 'iletişim', 'iş birliği' ve 'bilgi işlemsel düşünme (computational thinking)' becerilerinin tetiklenmesi ve geliştirilmesi amaçlanıyor.

SAMSUNLULARI MAKER HAREKETİ İLE TANIŞTIRDIK

"Bugünün Maker Çocukları, Yarının Büyük Girişimcileri!" sloganıyla hayata geçirdikleri proje kapsamında çocuklarla bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Türk Ekonomi Bankası KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Gökhan Cengiz, 'Samsun'da yaklaşık 100 çocuğumuza maker eğitimleri verdik. Bu eğitimlerle çocuklarımız eğlenerek, kodlama yaparak, dijital oyun tasarlayarak ve geliştirerek, oyun oynama süreci hakkında bilinçlenerek ve birlikte takım olarak ürün geliştirmeyi öğreniyor. Bugün maker atölyelerinde tanıştıkları yeniliklerin gelecekte başarılı girişim hikayelerinin ilk adımı olacağına inanıyor; çocuklarımızı inovasyon yolculuklarında her zaman destekliyoruz' dedi.

ÇOCUKLARA FIRSAT EŞİTLİĞİ

Cengiz, geleceğin öncelikle hayallerle inşa edileceğini söyleyerek, "Hayal gücü yüksek, yeniliklere heyecan duyan çocuklarımızın hayallerini hayata geçirebilmeleri için iki yıl önce Genel Müdürlük binamızın da bulunduğu İstanbul'da kardeş okulumuz Haşim İşcan İlkokulu'nda 'Maker Atölyesi' kurduk. Geçen yıl bu girişimimizi Anadolu'ya yayarak Anadolu'daki çocuklarımızın büyük şehirlerde yaşayan çocuklarla fırsat eşitliğine sahip olmasını amaçladık ve 9 farklı şehirde devlet okullarında okuyan 551 çocuğumuza maker eğitimi verdik. Bu yıl ise 'Minik Maker'ler İş Başında' projesini daha büyüterek 10 farklı ile yayma kararı aldık. Ülkemizin dört bir yanındaki çocuklarımıza ulaşacağımız bu projemizle bu yıl 1000 öğrencimizi maker hareketiyle tanıştırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Şükrü Berk ASKAR