Hasat zamanın yaklaştığını belirten Kavak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ergin Taş, çiftçilerin hububatlarını koyacakları ambar ve depoları gözden geçirmeleri gerektiğini ifade etti.

KORUYUCU ÖNLEM ŞART

Çiftçileri bu konuda uyaran Taş, şunları kaydetti: "Ürün ambara konulmadan önce iyice kurutulmalıdır. Eğer ambarda eskiden kalan ürün varsa bu ürünleri karıştırmamalı. Halk arasında güve olarak bilinen ambar zararlısı böcekler, bulundukları besin ortamından beslenerek ürün kaybına neden olmaktadır. Tahılın ambarlanmasında temel ilke, temiz ambara temiz ürün konulması ve ürünün ambarlama süresince bulaşmalardan korunması olmalıdır. Bu amaçla ürün ambara girmeden önce ve girdikten sonra koruyucu ve ilaçlı önlemlerin alınması gereklidir." Taş, çiftçilerin tarım kuruluşları ile ziraat mühendislerinden yardım alabileceklerine işaret etti. AA