Samsun'un Salıpazarı ilçesinde öğle saatlerinde başlayan şiddetli yağmur, 2 saat gibi kısa bir sürede sele dönüştü. İlçenin üst kesimlerinde hayatı olumsuz etkileyen sel, ilçe merkezini de adeta yuttu. Meydana gelen sel sonrası açıklamada bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, sahada hasarı ve zararı en aza indirmek için çalışmaları sürdüğünü ifade ederek, 'Bu arada endişemiz o ki, Terme tarafına geçerken o bölgede taşkınlara sebebiyet verme ihtimaline karşı anonslarımız sürüyor. Varsa tarım işçilerine ulaşmak için çalışıyoruz' dedi.

AŞIRI YAĞIŞ VAR

Meydana gelen sel felaketinden sonra açıklamada bulunan Başkan Mustafa Demir, 'Bugün üzücü bir günümüz. Geçtiğimiz günlerde Terme bölgesinde yoğun bir yağışa müdahil olmuştu ve taşkına sebep olmuştu. Salıpazarı ve Ayvacık bölgesinde aşırı bir yağış meydana geldi. Ağırlıklı olmak üzere Salıpazarı merkezli. Merkezden geçen dere taşmış durumda. Bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Cesedine ulaşıldı. Valilik, büyükşehir belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, kaymakamlık ve diğer kurumlar olarak koordineli şekilde sahada çalışıyor. Hasarı ve zararı en aza indirmek için çalışıyoruz. Bu arada endişemiz o ki, Terme tarafına geçerken o bölgede taşkınlara sebebiyet verme ihtimaline karşı anonslarımız sürüyor. Varsa tarım işçileri ulaşmak için çalışıyoruz. Vefat eden ağabeyimize Allahtan rahmet diliyoruz. Bu afetlere karşı duyarlı olmalıyız' dedi.

ÖNERİLERE AÇIĞIZ

Açıklamasını sürdüren Başkan Demir, 'AFAD'ın teşkilat yapısında çalışmış biri olarak, tüm meclis üyelerimizin daha aktif, çağa ayak uyduran, Samsun'un ihtiyacı olan her türlü öneriye açığız. Meclis çalışmalarımızda diğer gruplardan da katkı sağlayacak önerilere açığız' ifadelerinde bulundu.

Erdinç YILDIZ

Samsun'daki sel felaketinde ölü sayısı 2'ye yükseldi

Samsun'da sel felaketi: 1 ölü

Samsun'da sel can aldı! İşte olay yerinden ilk görüntüler

Samsun'daki sel felaketinde kahreden detay! Kızını kurtardı ama...

Samsun'daki sel sonrası ilçe harabeye döndü! 1 ölü, 1 kayıp

Salıpazarı Belediye Başkanı Akgül: 'Bir can kaybımız, üç dört de kayıp var'