Gençlik ve Spor Bakanlığı, Samsun Atakum Gençlik Merkezi'nde hayata geçirdikleri 'Hayallerimiz gençlik oluyor' projesinin sona erdiğini açıkladı.

2015 yılı Şubat ayında başlayan ve bir yıl süren proje kapsamında izcilik, yüzme, futbol gibi faaliyetlerle, madde bağımlılığı konulu seminerler ve etüt çalışmalarıyla sosyal, kültürel, ruhi ve bedeni açıdan gelişmiş, milli manevi değerlere saygılı, eğitimli, çağdaş, sporu seven bir gençliğin oluşturulmasına katkı sağlanması amaçlandığı belirtilen açıklamada, projeden 11 - 18 yaş gruplarındaki 45'i kız 45'i erkek olmak üzere 90 gencin yararlandığı ifade edildi.

KARDEŞLİK PEKİŞTİRİLDİ
Bakanlıktan yapılan açıklamada, şöyle denildi: "Yüzme, futbol ve masa tenisi gibi sportif faaliyetlerle gençlerin zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkı vererek, sporda kardeşlik kavramının pekiştirilmesi sağlandı. Etüt çalışmaları ile gençlerin akademik başarılarını destekleyerek hayata daha güvenle bakmaları öğretildi. Gençlere izcilik kamp faaliyetleri ve açık hava etkinlikleri yaptırılarak gençlerin ahlak, sağlık, beden ve bilgi yönünden olgunluğa ulaştırılması, çeşitli konularda düzenlenen seminerler ve sosyal faaliyetler ile öz güveni yüksek ve milli manevi değerlerine sahip çıkan bir gençliğin yetiştirilmesi sağlandı."