Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesinde okuyan 310 öğrenci; işitme engeliler iletişim ve Türk işaret dili, tıbbı İngilizce, hekim rolleri, tıpta kullanılan radyolojik cihazlar ve moleküler yöntemler, spor hekimliği, nörofizyoloji, birey toplum ve hekim alanlarında seçmeli ders aldı.

Eğitimin sonunda Tıp Fakültesi Dekanlığı Mavi Salonu'nda posterlerin ve videoların sunulduğu 'Öğreniyorum-Öğretiyorum Festivali' yapıldı. Öğrenciler seçmeli derslerle ilgili 19 ayrı poster ve 11 video sunumu yaptılar.

Programın açılışında konuşan Yrd. Doç. Özlem Mıdık, seçmeli ders etkinliklerine 4 yıl önce başlanıldığını ve 'Öğreniyorum Öğretiyorum Festivali'nin işitme engellilerle iletişim ve Türk işaret dili seçmeli dersinde yapılan doğal etkinle başlanıldığını, öğrencilerin ilk etkinlikte canlı performans sergilediklerini ve yalnız bir tane video olduğunu ve videoya olan ilgi fazla olması nedeniyle sonraki dönemlerde video ve poster ağırlıklı etkinliklere önem verildiğini söyledi.

Festivale Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Levent Güngör, Samsun Engelliler Federasyon Başkanı Mehmet Akbulut, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.