CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı adalet yürüyüşüne destek olmak amacıyla tarafından Atakum Palmiye Kafe yanında Adalet Standı kuruldu. Kurulan standın açılışına CHP Samsun İl Başkanı Tufan Av.Akçagöz CHP Atakum İlçe Başkanı Av.Cemil Deveci ve sivil toplum örgütü üyeleri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Akçagöz 'günümüz tarihinde bir ülke adalet arayışı içerisinde sokaklara dökülüyorsa o ülkede adalet yoktur' sözleri ile yaşanan olayların ışığında adaletsizlik vurgusu yaptı.

''Tüm Karadeniz Adalet İçin Yürüyecek''

Akçagöz standın açılışında yaptığı konuşmasında, ''Samsun'un değişik bölgelerinde bu etkinlikleri yaparak Sayın Genel Başkanımızın adalet yürüyüşüne destek olma gayret ve çabası içerisindeyiz. Geçtiğimiz perşembe günü Sayın Genel Başkanımız bu yürüyüşe başladığında Samsun kamuoyu ile paylaştığımız gibi biz de Karadeniz örgütleri ile birlik olarak 28 Haziranda Çarşamba günü Samsun'dan yola çıkacağız ve muhtemelen Düzce civarında Sayın Genel Başkanımızın başlattığı adalet yürüyüşüne katılmış olacağız'' dedi.

''Bu Çağda Adalet Arayan Bir Ülkede Adaletten Bahsedemeyiz''

Dünya tarihinde böyle önemli olaylar olduğunu söyleyen Akcagöz, ''2017 yılında yani modern dünyada herkes şapkasını önüne koysun düşünsün, modern dünyada adalet arayışı içerisine girmişse bir parti lideri ve onun partisi milyonlarca oy almışsa o coğrafyada o ülkede adalet yok demektir. Dolayısı ile o olmayan adaleti çağırmak ve seslendirmek için Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu yollara düştü biz de onun gayretine gücüne güç katmak için yollara düştük.'' şeklinde konuştu.

''Birimiz Değil Hepimiz Bu Nöbete Sahip Çıkmalı''

Birlik çağrısı yapan Akçagöz, ''Bu stantta bir adalet nöbetimiz ve bir adalet defterimiz var. Genel Başkanımızın yürüyüşü süresince bu defter burada, adalet standında olacak. Arkadaşlarımız öğleden sonraları burada olacaklar. Bu katılım bizim için önemli, hem bu farkındalığı yaratmak için önemli hem de b duyarlılığı diri tutmak adına önemli. Tarihte onlarca örneği olduğu gibi bugün biz 2017 yılında bize düşen adalet aramak. Fakat emin olun ki adalet arayanlar sonunda mutlaka kazanacaklar. Demokrasi isteyenler, özgürlük isteyenler mutlaka sonunda kazanacaklar. Çünkü bu bireysel bir talep değil bu kolektif bir talep. Bu sadece bir kişi için istenen bir talep değil, özlem değil; bu bütün coğrafya için bütün millet için istenen bir talep ve özlem. Ve biz bunun peşindeyiz. Adalet çağrısını Samsun'dan Atakum Palmiye Kafe önünden bu nedenle dillendiriyoruz. Sizler değerli dostlar bu çağrımıza destek verdiğiniz için sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. Bu nöbet devam edecek devam etmeli. Yarın saat 15:30'da Atakum başta olmak üzere diğer tüm ilçe örgütlerimizle birlikte Denizevleri Amfi Tiyatro önünden Kurtuluş İskelesine yürüyeceğiz. Ve samsunda da 'Adalet Yürüyüşü'nü temsili olarak gerçekleştirmiş olacağız. Bu sadece bizim nöbetimiz değil hepimizin nöbeti.'' İfadelerinde bulundu.