Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle şubat ayı içinde fındığın yeşillendiğini söyledi.

Üretici ve kendilerinin bu konuda endişe duyduğunu dile getiren Aydemir, "Çünkü erken yeşillenen fındığın önünde mart ve nisan ayı gibi don riski barındıran iki ay bulunuyor. Bu aylarda oluşabilecek en küçük don, fındığı olumsuz etkileyecektir. Son günlerde ilçemizde özellikle akşam saatlerinde etkili olan sis de yeşillenen fındığı etkileyecektir. Bu konuda üreticilerimiz fındığın içinde lastik yakmak gibi çözümler üretebilir" dedi.

ANORMAL BİR DURUM
Fındığın fiyatı konusunda da açıklamada bulunan Aydemir, "Fındığın fiyatı 9 lira civarında seyrediyor. Bu yıl üreticimiz ürün alamazsa fındığın bu fiyatı üreticimizi olumsuz etkileyecektir. Biz fındık fiyatının normal seyrine girmesini istiyoruz. Fındıkta ortada ürün kalmamasına rağmen fiyatının düşük seyretmesi anormal bir durum. Bu durumun yakın tarihte değişeceğini ve fiyatların artacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.