Samsun Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı Muhammet Yazıcı, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ile yapılan görüşmenin ardından 5 semt pazarının odalarına devredildiğini açıkladı.

Yazıcı, "İlkadım'daki Kıran, Liman, Derebahçe, Meskenler ve Çatalarmut pazarlarını, Pazarcılar Odası olarak devraldık. Buralarda yeni düzenlemeler yapacağız. Bugün pazarlarda memur bile ürün satıyor. Bu da gerçek pazarcıya darbe vuruyor. Yine seyyar esnafın kontrol altına alınması için bazı çalışmalarımız var" dedi.

YENİLİKLER BAŞLIYOR
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a taleplerini uygulamaya koydukları için teşekkür eden Yazıcı, "Pazarlarda oda personelimiz bildiri dağıtıyor. 15 gün sonra yeni bir çizim yapılacak. Bu çizimlerde yeni yer çalışması yapılacak. Apartman girişleri ve işyerlerinin önlerine göre düzenleme yapılacak. Bunların yanı sıra yolların araç geçişine uygun hale gelmesini sağlayacağız. Acil durumlarda semt pazarlarından araç geçişi sağlanabilecek. Yine tek tip kıyafet düzenlemesi yapılacak. Pazarların giriş ve çıkışlarına tartı koyup, vatandaşın aldığı ürünü kendisinin tartmasını sağlayacağız. Bu ve bir çok yeniliği aşama aşama pazarlara uygulayacağız" diye konuştu.