Samsun'un Alaçam ilçesinde yaşayan 5 çocuk babası 75 yaşındaki Necmi Hopaç, 46 yılda topladığı 2 bin 800 kolonya şişesinden oluşan koleksiyonu ile Atatürk büstü ve köşesinin de bulunduğu evini vatandaşların ziyaretine açtı.

Fatih Mahallesi'nde 3 katlı binada yaşayan Hopaç, 46 yıl önce hobi olarak başladığı kolonya şişesi biriktirme alışkanlığını ilk günkü heyecan ve istekle sürdürdüğünü söyledi.

HOBİ HALİNE GETİRDİM
Kendisine 1970 yılında hediye edilen bir kolonya şişesinin hoşuna gitmesi üzerine başlayan merakının zamanla hobi haline geldiğini dile getiren Hopaç, evinin tüm odalarında kolonya şişesi bulunduğunu dile getirdi. Yaşının ilerlemesine rağmen kolonya şişesi biriktirmeye devam ettiğini, kendisinden sonra da insanların bunları görmesini istediğini belirten Hopaç, ''Gençlik yıllarımdan beri cam kolonya şişesi biriktiriyorum. Gittiğim her yerden görünüşü ve boyutları ilginç, değişik her türlü kolonya şişesini alıyorum. Boş olan şişelerin içine kolonya dolduruyorum. Şuan 2 bin 800 şişe sergide" dedi.

Zennure Hopaç (65) ise eşinin kolonya şişesi biriktirmesine zaman içinde alıştığını, bunları evde sergilemesini de desteklediğini belirterek, her gün evlerine koleksiyonu görmek amacıyla insanların geldiğini söyledi.
Dural Hopaç da babasından sonra kendilerinin de koleksiyonu geliştirerek devam ettireceklerini sözlerine ekledi.