Belediye Başkanı Selim Özbalcı, "Uzun zamandır er kmaydanında göremediğimiz mücadeleyi Ladik'de izleme fırsatı bulduk" dedi

BÜYÜK KATILIM

Ladik Belediyesi'nin 21. Geleneksel Akdağ Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlediği 7. Ladik Yağlı Güreşleri, Kırkpınar'ı aratmadı. Pehlivanlar geçidine sahne olan Ladik güreşlerine, 14 boyda toplam 826 güreşçi katıldı. Dualarla başlayan Ladik Er Meydanı'ndaki güreşlerde kıran kırana mücadeleler yaşanırken, nefeslerin tutulduğu hareketli ve heyecanlı müsabakalarda izleyenleri mest etti. Güreşleri AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Chp Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, İlçe Kaymakamı Engin Tok, İlçe Cumhuriyet Savcısı Fatih Gökçe, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Değmen Mustafa Akar, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, İlçe Emniyet Müdür Vekili Taner Özkan, AK Parti Ladik İlçe Başkanı Fikret Baştan, Vezirköprü Kunduz Yağlı Güreşleri Ağası Bilal Acar, ASİYAD Başkanı Osman Yılmaz, Akçansa Ladik Fabrika Müdürü Cevat Katar ve çok sayıda vatandaş izledi.

PEHLİVANLAR DİYARI

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, "Ladik 'Pehlivanlar Diyarı'dır. Bu unvanı almak kolay değil. Ladik'te geçmiş yıllardan beri düğünlerde, panayırlarda sürekli güreş tutarlardı. Güreşlerimize olan sevgi ve ilgiliyi zaten seyircilerimiz gösteriyor. Bugün gerçekten çok mutluyum. Tribünlerimiz tıklım tıklım dolu. Ama beni esas mutlu kılan, gerçekten çok uzun zamandır er meydanlarında göremediğim ve bazen de olmadığı için pehlivanlarımıza kızdığım, o kıran kırana mücadeleleri bugün Ladik'te izliyoruz" dedi. Başpehlivanlık finalinde Fatih Atlı ve Orhan Okulu karşılaştı. Kıran kırana güreşlerin olduğu ve izleyenlere Kırkpınar havasını hissettiren 7. Ladik Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde başpehlivanlık mücadelesi de büyük bir heyecana sahne oldu. Puanlamaya kalınan final müsabakasında Orhan Okulu, Fatih Atlı'yı yenerek altın kemerin sahibi oldu.