Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Samsun Şube Başkanı İbrahim Gür, emeklilere TOKİ'den konut projesi için Canik'te ilk arsa temininin gerçekleştiğini ifade etti.

TOKİ projesi için hiçbir derneğe kayıt olmanın şart olmadığını hatırlatan Gür, ''Şu anda Samsun'da 3 binin üzerinde TOKİ konut başvurumuz var, kimseye dernek üyeliği şartı koşmuyoruz'' diye konuştu.

DERNEĞE ÜYELİK ŞARTI YOK
Samsun'da yapılacak TOKİ konutları için Samsun Valiliği ile yazışmaların devam ettiğini belirten Gür, ''Biz hayali bir projenin peşinde koşmuyoruz. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu son genel kurulumuza katılarak 'Türkiye genelinde evsiz emekli kalmayacak, mağdur emekliyi ev sahibi yapacağım' diye bir söz verdi. Bunun üzerine biz de talep topluyoruz. Hiçbir şekilde derneğimize üyelik şartı getirmiyoruz. Şimdiye kadar, Canik Belediyesi'nden yer temin edilmiş durumda. Diğer belediyelerden, milli emlaktan, defterdarlıktan da yer temini bekliyoruz. Kısa zamanda bunlar da olacak. Vatandaşımız bu projenin bir günde olacağını zannediyor ama zaman istiyor. Biz bu işin takibindeyiz. Şu anda 3 binin üzerinde başvurumuz var. Bu başvuruların birçoğu da dernek üyemiz değil. Çünkü biz böyle bir şart koşmuyoruz. TOKİ için herhangi bir derneğe kayıt olmaya mecburiyeti yok, TOKİ'nin istediği şartları yerine getiren her emekli TOKİ üzerinden de başvuralarını yapabilir'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU