Samsun ve ilçelerinde bulunan Kaliforniya solucanı ve organik gübre üreticileri, sürdürülebilir tarımı desteklemek ve toprakta bulunması gereken mikroorganizmaların korunabilmesi için yapılması gerekenleri tartıştı. Atakum'da bir restoranda buluşan üreticiler, kaliteli ve doğru üretim için 'birlik' oluşturmayı hedefliyor.

Üreticiler yaptıkları ortak basın açıklamasında, "Gelişmiş toplumların tarımsal faaliyetlerine bakıldığında, suni gübrelemeyi azaltıp mümkün olduğunca organik gübrelemeye ağırlık verdikleri görülmektedir. Toprağa organik gübre verilmediği zaman, topraktaki faydalı canlıların ölmesi ile birlikte bitkiye faydasız bir toprak elde edilir ve ürün gelişimi yetersiz ve suni olmaktan ileri gidemez. Yapılan emeğin karşılığı alınamamış olur. Bizler samsun organik solucan gübresi üreticileri olarak 'topraklarımızı seviyoruz ve organik gübre üretimi için elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız" denildi.