Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2016 yılında ilk defa uygulanmaya konulan 'Aday Öğretmen Yetiştirme Programı' kapsamında Terme'de staj eğitimi alan 16 öğretmen, okul dışı faaliyetleri kapsamında Terme Belediyesi'ni ziyaret etti.

ÇEŞİTLİ BİLGİLER ALDILAR
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara yeni atanan aday öğretmenlere yönelik 'öğretmen yeterlilikleri' konusunda daha donanımlı hale getirilmelerini sağlamak amacıyla eğitim gezileri düzenleniyor. Bu amaçla bu yıl atanan öğretmenler, Terme Belediyesi'ni ziyaret etti. Terme Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nuray Selçuk nezaretinde belediyenin birimlerini gezen öğretmen adayları, projelerin yanı sıra ilçenin sosyal ve kültürel yapısı hakkında bilgiler aldı.

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ
Daha sonra Belediye Başkanı Şenol Kul, öğretmen adaylarıyla bir araya geldi. Genç öğretmenlere yeni başladıkları meslek yaşamlarında başarılar dileyen Şenol Kul, kendisinin de eğitim camiasından geldiğini hatırlatarak, "Öğretmenlik mesleği kutsaldır. Yeryüzünün en kutsal, en zor mesleklerinden birini tercih ettiniz. Geleceğin inşasında, imarında hepinize ayrı bir görev düşüyor. Öğretmenlerimiz, atalarımızın miraslarını gelecek nesillere aktaran, bu mirası geliştiren ve gelecek ideallerimizi kurma noktasında en büyük etken olan eğitim görevlileridir. Yetiştireceğiniz çocuklar yarın bu ülkenin geleceğini inşa edecekler. Başarılarınız daim olsun" diye konuştu.