Samsun Sinoplular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Ayancıklı Coşkun Esen için yemek düzenlendi. Samsun Barosu Lokali'ndeki yemekte konuşan Coşkun Esen, Samsun'u eğitimde marka il yapacaklarını söyledi.

BAŞLI BAŞINA BİR GÜÇ
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Coşkun Esen, Samsun Sinoplular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin kendisi için düzenlediği yemekte hemşehrileriyle bir araya geldi. Yemeğe katılan Samsun Barosu Başkanı Kerami Gürbüz, "Sivil toplum örgütleri başlı başına bir güçtür. Hemşehri örgütlerinin evimizin önündeki çöpü temizlemek için bir araç olduğunu, kamu kuruluşlarının yanındaki bir güç olduğunu düşünüyorum. Danimarka'nın nufüsü 5 milyondur. Ama bir Danimarkalı'ya nüfusu sorulduğunda 25 milyon der. Bunun sebebi ise her Danimarkalı 5 sivil toplum örgütüne üyedir. Gerçekten sivil toplum örgütlerine ihtiyaç vardır" dedi.

GÖNÜL DESTEĞİ BEKLİYORUM
Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ise, hemşehrileriyle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Samsun'a bir aile ortamında olduğumun farkına vardım. Bana burada da bir aile olmanın sıcaklığını yaşattığınız için teşekkür ediyorum. Samsun'a Milli Eğitim Müdürü olarak atanmak büyük bir sorumluluktur. Milli Eğitim olarak büyük bir kurumuz. Toplumun üçte 2'sini doğrudan, üçte 2'sini ise dolaylı olarak etkileyen bir kurumuz. Memleketimizin hangi ilinde bize görev tevri edilirse edilsin, en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Şüphesiz Sinopluyum, ancak şu anda Samsunluyum. 250 bin öğrencisi, 20 bin çalışanı ile Samsun'un eğitimde marka il olması için gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız. Bunun için de herkesin gönül desteğini bekliyorum. En çok hizmet beklenen alanda hizmet ediyoruz. Bunu dostlarımızın yardımı ile başaracağız" diye konuştu.

Samsun Sinoplular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülser Övet Kesimal ise, "Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan hemşehrimiz Coşkun Esen beye hoşgeldin diyor ve başarılar diyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Samsun Sinoplular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülser Övet Kesimal, Coşkun Esen'e gemi maketi hediye etti. Daha sonra gece için özel olarak hazırlanan pasta kesildi.

Bayram OK