Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Mali Müşavir Zekeriya Yazıcı, Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı İzzet Altuntaş'ın davetlisi olarak bir dizi ziyarette bulunmak için Makedonya ve Kosova'ya gittiler.

ANLAŞMA MUTLU ETTİ
Heyet, Balkan Türkleri'nin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde Balkan Türkleri Dernekleri'ni ve bazı üniversiteleri ziyaret ederek çeşitli programlara katıldı. Düzenlenen program kapsamında Havza Belediyesi, Atatürk'ün Babası Ali Rıza Efendi'nin dedesi Ahmet Efendi'nin köyü olan Kocacık'a bağlı Merkez Jupa Belediyesi ile kardeş oldu. Protokol imza töreninde konuşan Merkez Jupa Belediye Başkanı Ariyan İbraim, belediyelerine 23 yerleşim bölgesinin bağlı olduğunu ve nüfusun yüzde 81'nin Türk olduğunu belirterek, anlaşmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

KARDEŞLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRDİK
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise, Merkez Jupa Belediyesi ile kardeşlik ilişkilerini geliştirmek için çalışmaların devam edeceğini belirterek, "Osmanlı'dan günümüze kardeşlerimizin yaşadığı bu topraklar ile kardeşlik ilişkilerimizi resmi boyuta taşımak bizleri mutlu etti. Kardeşliğimizi imzaladığımız protokol ile güçlendirdik. Her iki ülke ve belediye için hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı İzzet Altuntaş ise her iki belediyenin kardeşliklerini resmileştirmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.