n Herkesin İşi Eğitim!...

n

n Yaygın eğitimle birlikte düşünüldüğünde 25-26 milyon insanımız, eğitim ortamlarında yer almaktadır.

n

n Bunların anne-babaları ya da eşleri ile birlikte hesap edildiğinde nerede ise nüfusumuzun tamamının doğrudan eğitim ortamlarının ilgilisi olduğunu görürüz.

n

n Yaklaşık 900 bin(873.747) öğretmenin görev yaptığı eğitim kurumlarımızdaki öğrenci sayımız birçok komşularımızın nüfusundan daha çoktur. İnsan kaynağı açısından zenginliği ifade den söz konusu öğrencilerimiz gereğince eğitildiği zaman her birinin birer aydınlık mumu olacağını düşünüyoruz.

n

n Türkiye’de eğitim, olumsuz anlamda kaçaklara az yer veren bir yapıya sahiptir.

n

n Devlet 12 yıl çocuğumuzu almakta ve dilediğince eğitmektedir. Bunun sonucunda önümüzdeki tablo ortaya çıkmaktadır.

n

n Çocuklarımızın dünyası da ahireti de eğitim kurumlarında şekillenmektedir.

n

n Bir anne ve baba olarak çocuklarımızı okula göndermekle görevimizi yerine getirmiş olmuyoruz. Eğitimin yönteminden içeriğine kadar her şeyi ile ilgilenmek zorundayız. Çünkü, çocuğumuzun dünyasından olduğu kadar ahiretinden de sorumluyuz. Eğitimin hiçbir yönünü ihmal etme özgürlüğümüz yoktur.

n

n İslami misyona sahip her Müslüman, ülke eğitimi ile – çocuğu olsun olmasın- ilgilenmek zorundadır.

n

n Eğitimin çıktılarından başta hükümetler olmak üzere herkes yetkisi, kudreti ve donanımı oranında sorumludur.

n

n Bundan dolayı diyoruz ki eğitim, yalnız bizim ya da bir kişinin değil, herkesin işidir.

n

n İçinde yaşadığımız toplum, eğitim sistemimizim çıktılarındandır.

n

n Karşı karşıya kaldığımız ahlak erozyonundan her türlü olumlu ya da olumsuzluğa kadar eğitimimizin dahli vardır. Bir millete ya da bireye yapılabilecek en büyük iyilik ve düşmanlık ancak eğitim yoluyla yapılabilir. Bunu kavramakta sıkıntı çeken Müslümanlar, büyük bedel ödemişlerdir ve ödemeye devam etmektedir.

n

n Müslümanlar, gelecekte bedel ödemek istemiyorlarsa; hükümet, camia ve bireysel olarak var güçleriyle eğitime abanmak zorundadırlar. Türkiye’nin geç kaldığı konuların başında eğitim gelmektedir. Bu açığı kapatmak zorundayız. Bir Müslüman ve bu ülkenin bir vatandaşı olarak sorumluluklarımızın bilincinde olmak durumundayız.

n

n Selam ve sevgi ile…

n